Hvide Sande kutter forlist i Tyske Bugt

Hvide Sande kutter forlist i Tyske Bugt

Nyheden ramte Hvide Sande for et par timer siden, at Alex Åkerstrøms garnbåd SH 14 Kristina er sunket ved èn af de nordlige havvindmølleparker i Tyske Bugt.

De tre besætningsmedlemmer, der var om bord, for at sejle kutteren ned til kanalen, meldes i sikkerhed og uden for fare, fortæller skipper og reder Alex Åkerstrøm til FiskerForum.

En ellers rolig og veltilrettelagt tur til Kanalen, endte således ved ca. 10.30 for den vestjyske garnbåd. Klokken 8.00 i morges havde skipper radiokontakt med skibet, hvor det blev aftalt hvor man skulle mødes i Holland og allerede klokken 10.00 meldte styrmand tilbage, at alarmen var gået og at maskinrummet og lasten var halvfyldt med vand.

Med om bord var Alex Åkerstrøms nevø, på kun 22 år, Danny Åkerstrøm, der netop har taget det tre ugers lovpligtige søsikkerhedskursus på Thyborøn Fiskeriskole. Og sammen med de to øvrige besætningsmedlemmer var de iført overlevelsesdragter og hele proceduren omkring alarmeringen forløb helt efter bogen. En Coaster tæt på den nødstedte kutter, fik hurtigt sat en MOP båd over og fik de tre ombordværende fiskere med over og sikkert bragt om bord på Coasteren igen.

Få minutter efter sank SH 14 Kristina.

Alex Åkerstrøm var i telefon kontakt med sin nevø under hele forløbet og han melder om en meget fattet og rolig 22 årig, der klarede omstændighederne på aller bedste vis. En oplevelse, der ellers kan få selv den mest erfarne fisker til at ryste.

Garnbåden fra Hvide Sande Skibs- og Baadebyggeri i 1980, har efter det oplyste af skipper lige været til en ophaling, hvor blandt andet skrueaksel m.m. er gennemgået. Og i skrivende stund er der ikke nogen forklaring på det pludselige forlis, med indtrængende vand i både last og i maskinrum.

Her over middag i dag kører Alex sammen med en kollega fra Hvide Sande mod Holland, hvor Coasteren ligger til i aften, for at hente de tre fiskere, der heldigvis kom godt fra et forlis i det iskolde Nordsøen.

FiskerForum.com