Hvad bliver tobiskvoten i 2019

Hvad bliver tobiskvoten i 2019

DTU Aqua har netop offentliggjort resultaterne af et forskningsprojekt, der på baggrund af historikken for bestanden af tobis, forskellige biologiske parametre samt miljømodeller, giver en kvalitativ prognose for tobisrekrutteringen i 2018.

Da tobiskvoten for 2019 er betinget af størrelsen på tobisrekrutteringen i 2018, giver prognosen en første indikation på tobiskvotens størrelse i 2019.

Prognosen siger, at der er stor sandsynlighed for en høj eller medium rekruttering i 2018, hvilket kan ses af figuren på forsiden.

Den grønne linje med kraftige toppe, senest i 2009, i figuren herover, viser den historiske tobisrekruttering samt forudsigelsen (prognosen) for tobisrekruttering i 2018. Tidsserien er udarbejdet på baggrund udregninger fra ICES HAWG-arbejdsgruppen (grøn linje) og efter korrektioner af bestandsvurderingerne. De viste sandsynligheder for rekrutteringen af tobis i 2018, er på figuren angivet i tre niveauer – høj, medium eller lav rekruttering. På figuren er de tre niveauer vist som vandrette streger. Kilde: Mark R. Payne, DTU Aqua.

Læs mere om nyheden på DTU Aquas hjemmeside, hvor prognose-beregningerne er beskrevet i detaljer.

Læs også de sidste nyheder her på Marine Ingredients Denmarks facebook side her

Kilde: MID (Marine Ingredients Denmark) FiskerForum.dk

Skriv et svar