Som alternativ til den traditionelle nytårs-torsk, har lange og brosme sneget sig ind og er som spisefisk fuldt på højde med torsken og kan bruges på næsten samme måde.
Undskyldningerne for torskens fravær er mange, klimaforandringer, stigende havtemperaturer og forurening presser bestandene. Men man kan være heldig at få én af de eftertragtede torsk, når vi runder årsskiftet – men må man undvære, så findes der alternativer til denne traditionelle spise nytårsaften.
Prøv én af disse underudnyttede danske fiskearter, som lange, brosme eller kuller der kan erstatte torsken Nytårsaften.
En anderledes opskrift på en Nytårs-torsk
Læg torske-fileterne i et ovnfast fad smurt med lidt olie og krydr fileterne med salt og peber. Smør derefter en persille-pesto direkte på fisken i et jævnt lag og bag fisken i ovnen i 10 minutter ved 180 grader. Vupti og værs´go til en anderledes og velsmagende variant af Nytårstorsken i sennepssovs.
Velbekomme og godt nytår.