Hurtig kontrolaktion mod »Flyvende Hollænder«

Hurtig kontrolaktion mod »Flyvende Hollænder«

Dansk Folkepartis vedvarende kritik af de miljøskadelige bomtrawlere i danske dele af Nordsøen og Skagerrak ser nu ud til at bære frugt, med Fiskerikontrollens aktion mod én hollandsk bomtrawler.

Partiets nordjyske folketingskandidat Erik Høgh-Sørensen har ellers i flere år kritiseret, at EU lader hollandske og belgiske bomtrawlere ødelægge havmiljøet, fiskebestande og dermed også erhvervsvilkårene for lokale danske fiskere.

Forleden var der pludselig en opsigtsvækkende kontrolaktion

»En hollandsk bomtrawler blev måske taget på fersk gerning. Det forlyder, at han slukkede sin AIS-sender, hvilket betyder, at han opererede som en pirat eller som en rigtig »flyvende hollænder«, siger Erik Høgh-Sørensen, der er opstillet for DF i Hjørring-kredsen.

Fiskerikontrollen har dog ikke ønsket at kommentere den konkrete sag.

I følge DF folketingskandidaten fra Nordjylland, mener han at Fiskerikontrollen hidtil har haft alt for travlt med at jage små danske fiskere, mens de store hollandske og belgiske bomtrawlere har overfisket deres minimale rødspættekvote igen og igen. Bomtrawlerne har været i nordjysk farvand alt for længe i forhold til deres kvotes størrelse, og de har oven i købet smadret et naturreservat, siger Høgh-Sørensen videre og tilføjer, at EU skal rette helt ind, så denne type bomtrawl helt kommer ud af dansk farvand. Alt andet er efter Erik Høgh-Sørensen mening miljøskadelig konkurrenceforvridning.

Ifølge fiskere i Hirtshals er det seneste indgreb kommet så pludseligt, at kontrolaktionen formentlig skyldes DF-kandidatens kritik.