Hummerfisker fanger engelsk bundmine i trawlet

Hummerfisker fanger engelsk bundmine i trawlet

Skipper Torben Christiansen med H72 Camilla, måtte forleden nat til at surre en mine fast til fartøjet, afbryde sit fiskeri og sejle ind til Gilleleje med en sprængfarlige last.
Under et slæb efter hummer ved Hesselø i Kattegat fortæller skipper til Frederiksborg Amts Avis, fik Camillas trawl fat i, hvad SOK (Søværnets Operative Kommando) betegner som en engelsk bundmine på ca. 500 kg og med en sprængladning på næsten 300 kg.

Det hænder jævnligt at fiskere får gamle søminer fra anden verdenskrig i trawlet. Nogle tømmer minen ud af trawlet med det samme og mærker stedet af, således man senere kan finde og sprænge den. Mens andre, som i tilfældet med fiskeskipper Torben Christiansen, med det samme adviserer Søværnets Operative Kommando om fundet, så man i fællesskab kan få leveret minen hen, på et sikkert sted, hvor den senere kan blive bortsprængt.

En ikke helt ufarlig manøvre, men i tilfældet med Skipper Torben Christiansen, er det nu tredje gang han prøver at samle miner op, så en vis erfaring har han da opnået.

Med hjælp fra minører fra Søværnets frømandskorps, fik man sprunget minen i luften med et øresønderrivende brag der, trods sikkerheds afstanden på to kilometer fra land, kunne høres langt ind over Gilleleje by.

Kilde: SOK og Frederiksborg Amts Avis
FiskerForum.com