Hollandske fiskere og fiskeopkøbere i åben strid

Hollandske fiskere og fiskeopkøbere i åben strid

De sidste ugers dårlige afregningspriser på rødspætter og tunger, har nu fået hollandske fiskere fra havnebyen Urk, til at lægge til kaj og lukke deres fiskeauktion i protest.

Dialogen mellem, på den ene side fiskeopkøberne og fiskerne på den anden side, som ejer fiskeauktionen i Urk, er gået helt i hårdknude.

Det var i mandags, at mere end 200 fiskere lagde til kaj og dermed stoppede fiskeriet og dermed også tilførelserne til auktionen i Urk, som ligeledes blev tvunget til at lukke, da det er fiskernes egen auktion. Fiskerne havde derefter indkaldt flere opkøbere til møde og en dialog om problemet med de dårlige afregningspriser, men fra opkøbernes side, ønskede man kun at møde op, hvis auktionen igen blev åbnet.

Dette skete ikke, hvorfor mødet blev udsat til tirsdag. De elendige afregningspriser, som hollandske fiskere oplever for tiden, skyldes ifølge opkøberne et meget dårligt salg af fisk, samt et stort udbud af udenlandske opdrætsfisk på marked. Forslaget fra dem var derfor at der blev landet lidt færre fisk på auktionen, som derefter kunne være med til at stabilisere priserne i gunstig retning.

Urk fiskerne ligger fortsat ved kajen og har opfordre nu åbent andre fiskere i Holland til at følge trop og indstille fiskeriet, så strejken kan blive total i Holland.

Her står sagen i øjeblikket og er derfor gået i hårdknude. Der tales nu om at skibene forbliver ved kajen weekenden over og indtil tirsdag næste uge.

FiskerForum.com