Hanstholm: Tobis-kutter fik slagside ved kajen og sank
Fotograf Ole Iversen

Hanstholm: Tobis-kutter fik slagside ved kajen og sank

Der er travlhed omkring lossestedet for tobis i Hanstholm Havn, specielt omkring bassin 4, hvor også ND 50 »Fru Pimp« med skipper, tirsdag eftermiddag lidt tungt lastet ville lægge til kaj. 
En manøvrer der normalt ikke volder de store problemer, i en nærmest havblik havn, men tungt læsset med 13 tons tobis i lasten, fik manøveren alligevel lasten til at forskubbe sig i bagbords side, så den ældre blå trækutter fik svær slagside tæt på kajen. 
 
Trods ihærdige forsøg på at rette kutteren op lykkedes det ikke og skipper måtte springe det sidste stykke fra den synkende kutter og op på kajen, inden havnebassinet opslugte fartøjet, som nu står på bunden, med kun toppen af masterne ragende op over vandet.
 
Nordjyske beskriver hændelsen med en billede-rapportage af fotograf Ole Iversen, og skriver videre at der sidst på dagen var rekvireret en større kranvogn, der nu skal forsøge at løfte ND 80 »Fru Pimp« op til overfladen, hvorefter den tømmes for sin last af tobis, inden det sidste løft til overfladen foretages. 
 
Ifølge avisen foregik havariet på det mest kritiske sted i Hanstholm Havn, lige der hvor alle øvrige tobis-trawlere lægger til med deres fangster. Opgaven med bjærgningen har derfor også fået førsteprioritet og man forventer at ND 50 »Fru Pimp« atter vil være flydende i løbet af aftenen.

Skriv et svar