Hanstholm: Rødvig-kutteren »Fru Pimp« har igen vand under kølen
Fotograf Erik Ruby

Hanstholm: Rødvig-kutteren »Fru Pimp« har igen vand under kølen

Det var ikke tilfældet i går eftermiddags, hvor ND 50 »Fru Pimp« måtte overgive sig kun få meter fra land. Her fik den en kraftig slagside i bagbords side og kort efter sank den tungtlastede tobis-kutter tæt på kajen.

Tirsdag eftermiddag måtte »Fru Pimp« overgive sig til bølgerne i Hanstholm Havn - foto Alexander
fotograf Alexander

Forliset skete ved den travle tobis-kaj i bassin 4, hvor størstedelen af de mange tobis-landinger losses i øjeblikket og uheldet fik da også en bjærgning sat på skinner rimeligt hurtigt. Allerede samme eftermiddag var en større kranvogn kommet til stedet og mens solen langsomt forsvandt i horisonten over Nordsøen, fik man både losset 13 tons tobis fra lasten og hævet båden.

Båden er efterfølgende blevet slæbt væk fra bassin 4 i Hanstholm Havn og der forestår nu et større udredningsarbejde med at få »Fru Pimp« gjort klar igen, men også at få undersøgt hvorfor det fatale uheld, så tæt på kajen, kunne ske.

heldigvis skete der ikke noget med skipper ombord, selvom han i hast måtte forlade skibet. Krængningen var blevet for voldsom og da skibet samtidig begyndte at synke, fik bådens eneste fisker ombord travlt med at springe fra den synkende skude og over på kajen. Eneste uheld undervejs i det dristige spring til kajen, var vand i den ene gummistøvle. Så forskånet for alt det utænkelige, og med fartøjet sikkert fortøjret ved kajen, må man sige at operationen lykkedes over al forventning.

Skriv et svar