Handlekraftig ung »skipper« lander helt fra Ringkøbing Fjord

Handlekraftig ung »skipper« lander helt fra Ringkøbing Fjord

vlandede her i weekenden 310 kg pæne helt, fra Velling Bugt i Ringkøbing Fjord.

Det var hans første tur efter helt i år og som den unge »fisker« forklarer til FiskerForum.dk, »så bliver man alligevel lidt overrasket, når man hiver garnene og fisken nærmest vælter op af vandet. De var alle i en pæn størrelse og så var der ovenikøbet godt 50 kg skaller med ind også,« fortæller den tilfredse »fisker« videre.

Simon Kristensen lagde fra land ved Fjordengen ud for Hospice, med sin fiskejolle, lørdag lidt før middag. Og satte kursen mod Klægbanken i Velling Bugt, hvor Simon på knapt halvanden favne vand (ca. 3 meter) satte garnene, under pænt vejr og en rolig sø. Vejret holdt fint natten over og søndag gik turen så tilbage til lidt Nord for Klægbanken, hvor anstrengelserne bar frugt i form af nogle pæne helt og en hel del skaller.

På auktionen gav heltene mellem 10 og 14 kroner pr. kilo afhængigt af størrelsen og skallerne indbragte ca. 1 krone kiloet. Så det blev til en helt pæn dagløn for den unge aktive »fisker« fra Hvide Sande.

Om fremtiden bliver på vandet som fisker, er Simon nu ikke helt sikker på, men fiskeriet som han udøver nu, vil han fortsætte med. Simon passer udover sit skolearbejde også et job som hjælper ved Hvide Sande Bageri, og til sommer starter den driftige fisker« nyt arbejde ved Murermesterfirmaet Bent Viborg & Søn Aps.

Men fiskeriet trækker alligevel lidt endnu, for den kommende weekend sætter Simon atter kursen østover i Ringkøbing Fjord, med håbet om endnu en fangst af den eftertragtede helt.

FiskerForum.dk