Halvering af fiskeriet efter grønlandske hellefisk får nu konsekvenser

Halvering af fiskeriet efter grønlandske hellefisk får nu konsekvenser

De grønlandske fiskeres eget »Halibut Greenland Aps« er sat til salg, skriver netavisen Sermitsiaq, dog uden adm. direktør for selskabet Niels Thomsen, ønsker at forklarer eller begrunde hvorfor man ønsker at sælge, overfor den grønlandske avis Sermitsiaq.ag

Avisen skriver videre, at 2017 ikke har været det bedste år for fiskeriet efter hellefisk, hvor resultatet efter knapt 11 måneders fiskeri, kun har ilandbragt halvt så mange tons hellefisk, som i samme periode sidste år.

Trods stor succes i de forudgående år med hellefiskeriet, så er det alligevel besluttet at sælge forretningen. Direktøren Niels Thomsen ser dog ikke beslutningen som noget negativt. Han er derimod optimistisk, især da der istedet for hellefisk, nu landes flere torsk fra området omkring Diskobugten. Til avisen forklarer han, at det i høj grad handler om, at fiskerne såvel som landanlæggene skal tilpasse sig den nye situation. For hvis den vilje er til stede, behøver de faldende mængder hellefisk ikke nødvendigvis at have så negativ en effekt som eller bliver fremmanet,« slutter han sin forklaring overfor den grønlandske avis.