Grønlands Statistik: Flere hellefisk indhandlet i Nordgrønland

Grønlands Statistik: Flere hellefisk indhandlet i Nordgrønland

konklussionen er at 2018 bliver langt bedre end sidste års hellefiskeri, men det slår på ingen måde resultatet af fiskeriet af hellefisk i 2016.

Det skriver Sermitsiaq på baggrund af netop offentliggjorte statistiktal fra Grønlands Statistik, at indhandlingen af hellefisk i Nordgrønland i første halvår af 2018 er betydeligt bedre, målt op mod samme periode sidste år. I de tre forvaltningsområder; Diskobugten, Uummannaq og Upernavik er der således alene i de første seks måneder af i år indhandlet 11.705 tons hellefisk. Sat op mod resultatet fra sidste år (8.434 tons) er det en fremgang på hele 3.271 tons.

Men trods det lidt bedre resultat, når indhandlingen end ikke op på omgangshøjde med hellefiskeriet i 2016.

I forvaltningsområderne i Nordgrønland er der i årets første seks måneder indhandlet 1.795 tons hellefisk mindre end i samme periode for et par år siden, viser tallene. Oplysningerne er hentet fra de sidste nye indhandlingstal for fisk og skaldyr opgivet af Grønlands Statistik. (Se statistikken her)

Økonomisk her afregningen med en kilopris på knapt 25 kroner for hellefisk i Nordgrønland været næsten 80 millioner kroner bedre end sidste år, men målt op mod 2016, mangler man fortsat omkring 45 millioner kroner.

Kvoterne for det grønlandske hellefiskeri i 2018, er større trods de biologiske anbefalinger. Læs afdelingschef Helle Siegstads kommentar til Knr.gl i januar måned her.

Kilde: Grønlands Statistik og Sermitsiaq.ag FiskerForum.dk