Torskens migration fra de sydlige farvande i Grønland til de mere kølige områder, har fået store overskrifter frem i dagspressen på Grønland, sidst med den grønlandske avis Sermitsiaq overskrift, »Torskefiskeriet styrtdykker i Sydgrønland«.
Noget der er taget meget alvorligt af Biologerne, der for torskens vedkommende anbefaler en torskekvote på 20.309 tons, hvilket Det Grønlandske Landsstyre (Naalakkersuisut) er knapt så enige i, da man har fastsat kvoten noget højere, nemlig til 57.500 tons, nærmest tre gange så meget.
Fra industriens side, har man til gengæld mærket konsekvenserne af torskens ændrede opholdssteder, idet man det seneste års tid ikke har set torsken indenskærs syd for Frederikshåb Isblink. Det fortæller Royal Greenlands driftschef for torskefiskeriet Sten Sørensen til den grønlandske avis Sermitsiaq og han fortæller videre at hjulene udelukkende holdes igang af et udenskærs forsøgsfiskeri efter torsk ved Vestgrønland, som holder Royal Greenlands fabrik i Paamiut og Arctic Prime Fisheries`s fabrik i Nanortalik i gang.
Driftchefen fra Royal Greenland bekræfter formodningen om at torsken migrerer nordpå, for selskabet får gode fangster i Kangaatsiag og ligeledes også i Diskobugten. Her blev der efter det oplyste, landet 1.313 tons torsk fra Diskobugten mod 937 tons i juli måned året før og igen noget mindre i juni måned 2015, hvor indlandingen var på 362 tons. Men alligevel næsten en firdobling på bare to år. Samtidig fortæller Sten Sørensen til Sermitsiaq, at man næsten ingen indenskærs torsk landes ved fabrikkerne og anlæggene i Paamiut, Narsaq og Aappilattoq.
Kvoteanbefalingerne for den indenskærs torsk ved Vestgrønland, har fået samme omgang med regnemaskinen, hvor biologernes rådgivning lød på 12.379 tons, har Naalakkersuisut multipliceret med 3 igen og fået 36.500 tons. Sermitsiaq oplyser at fordelingen af de mange torsk er 35.000 tons til erhvervsfiskerne og 1.500 tons til fritidsfiskerne.