Global konference lægger slagplan for E-Navigation

Global konference lægger slagplan for E-Navigation

For tredje år i træk er Danmark vært for en velbesøgt konference om e-Navigation.
Tirsdag eftermiddag stævnede M/S Pearl Seaways ud fra København med kurs mod Oslo. Om bord var deltagere fra Indien til Japan, Kina til Canada og Sverige til Sydkorea. Konferencen ender torsdag i Københavns Nordhavn. Den er støttet af The Nautical Institute, Comité International Radio-Maritime og The ACCSEAS project.

Navigationseksperter fra hele verden er i disse dage samlet på DFDS passagerskib M/S Pearl Seaways. Over tre dage vil 137 deltagere fra 22 lande blive præsenteret for de seneste testresultater, diskutere muligheder og udfordringer og tage et skridt videre i den internationale udvikling af e-Navigation.

”Indtil nu har det handlet om at sikre, at vi havde alle interessenter om bord. Nu skal vi til at lægge en slagplan, så e-Navigation kan blive en realitet”, fortæller konferenceformand og kontorchef i Søfartsstyrelsen, Omar Frits Eriksson.

E-Navigation Underway 2013 er arrangeret af Søfartsstyrelsen, i samarbejde med den internationale sammenslutning af myndigheder for navigation og sejladssikkerhed (IALA). Den flydende konference begyndte tirsdag i Københavns Nordhavn, for siden at sætte kurs mod Oslo.

Konferencen blev tirsdag åbnet af IALAs generalsekretær Gary Prosser.

Søfartsstyrelsens direktør, Andreas Nordseth, bød deltagerne velkommen og understregede vigtigheden af at inddrage brugerne og deres behov i udviklingen af nye digitale navigationsløsninger.

”I sidste ende handler det om at udnytte teknologien, øge sikkerheden og styrke den globale søfart”, sagde Søfartsstyrelsens direktør.

Nordseth anbefaler desuden at involvere udstyrsindustrien tidligt i processen.

”For det første kan det skabe vækst i industrien, men hvis vi gør det rigtig smart, vil vi også kunne genbruge den teknologiske infrastruktur i fremtidige IT- og kommunikationsprojekter som e-Maritime”, sagde Andreas Nordseth.

Årets hovedtaler, generalsekretær Peter Hinchliffe, International Chamber of Shipping, tilsluttede sig pointen om brugerinvolvering og slog et slag for internationale standarder.

29 oplægsholdere vil gå på talerstolen i løbet af den tre dage lange konference. Søfartsstyrelsens vicedirektør Christian Breinholt, der er formand for IMO’s sikkerhedskomite, er blandt oplægsholderne.