Men hvor blev den smør- og pandestegte rødspætte af, garneret med nye danske kartofler og en god gang persillesovs til. Har vi fuldstændigt glemt den sunde spise fra vores farvande rundt Danmark, eller drukner det hele i svine og oksekød fra landbruget.
Spørgsmålet er højaktuelt, efter Fødevareminister Dan Jørgensen har udskrevet en landsdækkende konkurrence torsdag, for at finde Danmarks nationalret.
Flere medier har allerede været ude med afstemninger for danskerne, hvor man skal krydse af, om det er boller i karry eller flæskesteg med rødkål, hvis ikke det kunne være frikadeller eller dansk bøf med bløde løg og sådan kunne vi blive ved. Sjældent nævnes fisken, der ellers med den daglige marineret sild kendes fra mange middagsborde rundt om i landet og hvad med en dampet rødspættefilet, serveret på ristet toastbrød med rejer, laks og kaviar. Noget som kan få mundvandet til at løbe på de fleste. Men ingen af disse er nævnte i de konkurrencer der allerede løber på nettet.
Så når man nu sætter sig til pc`eren derhjemme, og logger ind på Facebook, for at deltage i konkurrencen, så tøv en kende med at skrive svinekoteletter eller T-bone steak, for hvorfor ikke i stedet vælge den velsmagende og sunde fisk, fyldt med omega-3 fedtsyrer som er en god kilde til protein, D-vitamin og mineraler såsom jod og som vi alligevel, efter forbrugerstyrelsens anbefaling, skal have mindst 350 gram af om ugen.
Valget er selvfølgeligt frit og dit, og i de næste to uger, vil man i dagspressen og i medierne, se og høre samt læse meget mere om den store konkurrence. Forslagene vil blive bedømt, hvorefter otte udvalgte kokke vil udvikle tre opskrifter, og hvorefter den bedste opskrift vil vinde æren af at være Danmarks nye nationalret. Kåringen finder sted senest den 20. november i 2014.
Deltag også i den store foto-konkurrence her