Gigantisk hav-ål udsolgt på rekordtid

Gigantisk hav-ål udsolgt på rekordtid

Den næsten 30 kilo tunge og to meter lange hav-ål, der tirsdag blev fanget i et bundgarn i Lillebælt, var torsdag morgen det helt store trækplaster hos »Strib Fisk« i Middelfart.

Bundgarnsfiskeren Sejer Pedersen fra Skrillinge Strand, var forleden ude for noget som kun sjældent ses i det kystnære fiskeri. Da han skulle tømme sine ruser, var aktiviteten i rusen noget voldsommere, end han var vant til at se. Først troede fiskeren fra Skrillinge Strand, at det var en sæl der havde forvildet sig ind i rusen, men længden fortalte hurtigt en helt anden historie, det var en 2 meter kæmpestor hav-ål, der istedet snoede sig rundt blandt de øvrige fisk i garnet.

Torsdag blev hav-ålen så sat til salg hos fiskehandleren Strib Fisk på havnen i Middelfart. Da hav-ålen blev fanget, vejede den knapt 30 kilo og efter den lokale fiskehandler havde renset og flået den, var der alligevel ca. 15 kilo rent hav-ålekød tilbage, som blev sat til salg i mindre opskæringer for 25 kroner pr. styk.

Ålen gik som varmt brød.

Strib Fisk åbnede for salget klokken 9 torsdag morgen, og i følge fiskehandler Kurt Larsen, var ålen allerede udsolgt klokken 10.30.

Hav-ålen har i forhold til almindelige ål, en lidt anden konsistens. Den minder mere om hellefisk, fortæller fiskehandleren fra Strib Fisk til TV2Fyn, som havde et tv-hold på pletten torsdag morgen.

Anbefalingen fra fiskehandleren denne morgen, var at skære ålen i mindre stykker, panerer og stege dem på panden eller pakken ålen ind i sølvpapir med løg, porrer, gulerødder, citron og lidt krydderier og derefter stege den færdigt i ovnen.

Velbekomme