Garnfisker fra Thorsminde køber Flyshooter

Garnfisker fra Thorsminde køber Flyshooter

Det er fiskeskipper John Christensen, der efter forliset med Pia Glanz i juni måned, har købt den kombineret trawler og flyshooter HG95 Calima Luanda fra Hirtshals.

En beslutning som fiskeren fra Thorsminde faktisk gik og grublede over i små fem uger, inden beslutningen blev taget. Tankerne havde i tiden efter, været indover en nyere garnbåd, til at fortsætte fiskeriet med. Med udbuddet stod ikke mål med de forventninger og krav som Thorsminde fiskeren havde til et nyt fartøj. Ikke en nem opgave for en mægler, da skipperens tidligere skib L654 Pia Glanz kun var små tre år gammelt og derfor var indrettet helt efter John Christensens hoved.

Lang leveringstid på nyt skib

En ny garnbåd ville først kunne leveres om to år, og selv om to års ”ferie” kunne lyde besnærende, står John Christensen, med sønnen Lennart, midt i et generationsskifte, hvorfor en beslutning om fortsat fiskeri var ønskværdigt.

Fiskeren fra det vestjyske, havde tidligere fisket med trawl og da muligheden for at erhverve HG 95 Calima-Luanda, der var en kombineret trawler og flyshooter opstod, slog Thorsminde fiskeren til. Aldersmæssigt var der ikke den store forskel på fartøjerne. Begge er bygget på Vestværftet i Hvide Sande og med nybygnings nummer 289 for Pia Glanz og nummer 291 for Calima-Luanda, kunne skipperen med det samme føle sig næsten hjemme igen om bord på nyerhvervelsen.

Et nyt vod og en stor torske kvote gjorde udslaget

Den netop overstået fisketur, med 2 dage i Skagerrak, hvor John Christensen brugte et ældre vod med mindre ruller pga. blød bund og til de sidste par dages fiskeri i Nordsøen, hvor et helt nyt vod, hvor gummi rubben er 12” i kværken og 10” på armene, hvilket gør den tåler temmelig hård bund, fra Thyborøn Trawlbinderi, havde trods lidt mindre justeringer, alligevel et fornuftigt resultat efter 16 slæb, hvor det blev til ca. 12 tons fisk, hvoraf det halve var torsk og den anden halvdel var krøjfisk.

Et flyshooter vod (1000 maskers tyskervod) til rundfisk

Et tilfredsstillende resultat, eftersom det er første gang i mange år, John Christensen har haft dette fiskeri inde på livet. En god uges fiskeri med den tidligere ejer Brian Normann Christensen og Johns egen søn Lennart, har hurtigt bragt dem over i flyshooter-fiskeriet i stedet for garnfiskeriet.

John Christensen, der kan se tilbage på 32 år i fiskeriet, glæder sig til igen at få fødderne på dækket og i de næste par år få sønnen mere indover fartøjerne og fiskeriet. ”Ryggen kunne godt trænge til et hvil indimellem, og konen har heller ikke noget imod at jeg kommer lidt mere hjem,” forklarer John Christensen til FiskerForum.