Garn-båd fra Thyborøn lander MSC rødspætter fra »Hyttefadet«

Garn-båd fra Thyborøn lander MSC rødspætter fra »Hyttefadet«

Det er fiskeskipper Michael Bork med L 66 »Maria Bork«, der siden mandag har haft en fornuftig fangst af MSC rødspætter fra området kaldet »Hyttefadet«, 100 sømil sydvest af Thyborøn.

Og det blev da også til en pæn fangst af 19.000 kg fisk hvoraf ca. 18.000 kg var rødspætter, overvejende og ligeligt fordelt mellem 1’er og 2’er rødspætter og resten på ca. et tons med en fordeling af 3’er og 4’er samt lidt blandet fisk.

Prisen på auktionen var dog en smule lavere end før weekenden, men flere havde landet MSC rødspætter henover weekenden, så prisen lå på gns. 18,- kr. pr. kilo. for fladfisk fanget i den centrale del af Nordsøen ICES IVB. Her havde man hevet ca. 400 garn om dagen, med en besætning ombord på fem mand ialt. Skipper Michael Bork fortæller dog til FiskerForum.dk, at man inden længe vil udvide besætningen med en lærling ombord.

Sæler 100 sømil ude i Nordsøen
Fiskeskipper Michael Bork glæder sig over en god fisketur, men smilet kommer alligevel ikke helt frem på ansigtet, hvor fugerne istedet er fremherskende. For trods et fornuftigt fiskeri, så måtte besætningen på L 66 »Maria Bork« se op til næsten 10 procent af fangsten, blive skambidt og ædt af sæler. Sæler der troligt lå rundt båden under hele fiskeriet. Ifølge Michael Bork er problemet med de sultne og glubske sæler bare blevet værre og værre. Flere gange har den vestjyske fisker, måtte se gode konsumfisk gå til spilde pga. sælerne, som han mener man burde gøre noget helt andet og langt mere radikalt ved, end blot at skyde nogle få stykker. Der skal helt andre tal og sæler på bordet, hvis ikke dette sæl-problem skal blive helt uoverskueligt, siger fiskeren videre og når lige at fortælle at selv ude på »Dybet« i Nordsøen, har han haft problemer med sælerne.

Efter landingen venter L 66 »Maria Bork« nu på lidt bedre vejr, så man undgår den samme hårde vind som i lørdags, hvor vind og strøm ikke lige var til at hive garn i.  Men – med en opklaring på vej, gør sandsynligheden for afgang onsdag større, så L 66 »Maria Bork« igen kan stævne ud fra Thyborøn Havn og sætte fart og kurs mod fiskeriet af MSC rødspætter.