Frysetrawleren Ariadne solgt

Frysetrawleren Ariadne solgt

Det er Tamme Bolt Holding der med selskabet Nordic Pelagic AS, nu har solgt den kæmpestore frysetrawler L 303 Ariadne til et udenlandsk rederi og vil fremover sejle under det Central amerikanske flag Belize.

Overdragelsen af trawleren er blevet udskudt til dagene før jul , da sejladsen til Las Palmas, hvor overdragelsen skulle foregå, blev forsinket pga. vejrforholdene. Men Tamme Bolt bekræfter overfor FiskerForum, at handlen med Ariadne nu endeligt er på plads og han siger videre: ” Ariadne ligger pt. i Las Palmas, hvor de nye ejere, lige har overtaget båden, men jeg kan ikke oplyse om hvor og hvornår de nye ejere starter op med fiskeriet.”

Samarbejdet mellem Tamme Bolt og de hollandske partnere fortsætter Indtil videre. Alt imens den vestjyske skipper overvejer fremtiden. L757 Altje Postma, Tamme Bolts flychooter, fisker i mellem tiden kvoterne han har til rådighed.

Forhistorien med Ariadne, går tilbage til 2012, dengang Nordic Pelagic AS købte industritrawleren fra rederiet W.Vander Zwan & BV i Holland. Det var et positivt og frisk pust til stemningen på Thyborøn Havn, den sommer for to et halvt år siden. Hvor fiskeriet netop havde oplevet en katastrofal tobis sæson. Alle trængte til lidt optimisme og gejst, så næsten hele Thyborøn var mødt op, da Ariadne lagde til kaj. Mange fiskere og andet godtfolk fra land og by, fik i disse sommerdage, mulighed for at se skibet Ariadne på tæt hold, til det stort anlagte åbent skibs-arrangement.

`Frysetrawleren ”Ariadne” var lidt af en nyskabelse i dansk fiskeri, da den overvejende skulle  fiske brisling og  indfryse dem, men dengang var det også tanken, at optimere skibets kapacitet til også at omfatte indfrysning af andre arter, som f.eks. tobis. Skibet blev dengang købt af Nordic Pelagic AS, fra rederiet W.Van der Zwan & BV. Fra Den Haag Holland, som fortsatte med at have en andel i skibet. Fartøjet er imponerende 89,5 meter langt og har en frysekapacitet på ca. 150 tons pr. døgn. Skibet kan laste 1.700 tons kartonpakkede fisk og beskæftiger 26 mand om bord.`

FiskerForum.com