Frederiksøen i Svendborg bygger grønlandsk bundgarns- og linefartøj

Frederiksøen i Svendborg bygger grønlandsk bundgarns- og linefartøj

På det tidligere Svendborg Værfts grund på Frederiksøen centralt placeret i Svendborg Havn, har Petersen & Sørensen Motorværksted søsat værftets niende fiskefartøj til Grønland.

En kombineret bundgarns- og linefiskefartøj, der fremover skal fiske udfra den Vestgrønlandske ø Inammarsuit.

 

Dennegang til en ung fisker fra Vest-Grønland, nærmere bestemt fra bygden Innaarsuit (Oversat: De ejendommelige skrænter), der ligger yderst i Tasiusaqbugten, lidt nord for Upernavik.

 

Til Fyns Amts Avis oplyser Salgschef hos Petersen & Sørensen Motorværksted’s nybygningsafdeling Poul Sækmose, at man tirsdag kort før fyraften søsatte kutteren GR 16-034 »Armalik« i havnebassinet. En kombineret bundgarns- og linefiskefartøj, der fremover skal fiske udfra den Vestgrønlandske ø Inammarsuit.

bygden Innaarsuit (Oversat: De ejendommelige skrænter), der ligger yderst i Tasiusaqbugten, lidt nord for Upernavik.

 

Den grønlandske kutter vil i de kommende dage sejle til Grønlands-havnen i Aalborg, hvorfra den fragtes videre med skib til destinationen og hjemhavnen, i bygden Inmaarsuit.

 

 

 

Frederiksø i Svendborg

I mere end 150 år er der søsat nybygninger fra Frederiksøen midt i Svendborg havn. Gennem generationer blev der nybygget på Ring-Andersens træskibsværft og fra stålskibsværfterne.

Petersen & Sørensen Motorværksted A/S startede under krigen på Frederiksøen i 1942, visionen var et stærkt og gennemført firma, som med sin viden og handlekraft leverer topprofessionelle serviceydelser af allerhøjeste kvalitet.

Nuværende direktør Cai Larsen begyndte sin karriere tilbage i 1962, og siden overtog han i 1976 Petersen & Sørensen Motorværksted A/S efter sin læremester.

I 2004 blev Petersen & Sørensen Motorværksted A/S udvidet med stiftelse af Marstal Værft A/S på Ærø.

Petersen & Sørensen har gennemgået en overordentlig stor forandring, fra mindre virksomhed til handlekraftig industrikoncern med 85 specialiseret medarbejdere. I dag er P&S koncernen en stærk og solid partner, med mere end 65 års erfaring i marine- og industribranchen.

Skriv et svar