Fra Norge til Australien til Færøerne


Hans Jacob Vitalis fra Færøerne har sammen med fire andre købt en linebåd, Riba II, der har rejst så langt som fra Norge til Australien, til Hirtshals og snart er på vej til Færøerne. Den er i øjeblikket ved at blive færdigrigget i Hirtshals.

Hans Jacob Vitalis har solgt den gamle båd, der var en linebåd på 38 meter. Den var gammel og skulle moderniseres og er nu solgt til Norge.

”Vi har søgt efter en ny båd, der passer til os. Vi fandt Riba II til en god pris gennem en mellemforhandler i Norge. Skroget er bygget i Norge, og færdigudrustet i ved Karstensen i Skagen, men blev solgt til Australien, fordi ejeren havde en trawler i forvejen og var meget interesseret i en linebåd. Det gik dog ikke så godt med fiskeriet. Der var også problemer med, at fugle bed på krogen, og der er mange restriktioner, der hvor han fisker. Men han har fisket, lige til vi købte den, han stoppede først to dage inden,” fortæller Hans Jacob Vitalis til FiskerForum.

Han forklarer, at de fire ejere af Riba II vil fiske omkring Færøerne, hvor de har licens til at fiske. De har også kvote vest for Irland.

”Vi har tænkt os at fryse fisk, hvilket er usædvanligt på Færøerne, hvor man normalt iser dem. Torsk, kuller og langer er primært de fisk, vi vil fange,” slutter han.

Skibet kommer i fremtiden til at hedde KG 391 Froya af Klaksvig. Det gamle skib er solgt til Norge . To af de tidligere besætningsmedlemmer fra New Zealand er interesseret i at komme til Færøerne, så redderen er ved at løse opgaven med at få dette til at lykkedes med opholds- og arbejdstilladelser.