Første virtuelle fiskerimesse i verden foregår på Færøerne

Første virtuelle fiskerimesse i verden foregår på Færøerne

Det er fiskerne, far og søn Óli og Hanus Samró, der i disse corona-tider, hvor vi alle skal holde ekstra afstand og spritte af, har benyttet den verdensomspændende corona-pandemi til, at tænke helt nyt og meget anderledes ud af boksen. De inviterer nu til den første fiskerimesse i verden der udelukkende foregår digitalt og virtuelt.

Den færøske familie Samró oplever for tiden en øget tilgang til deres fiskeridatabase, www.fishfacts.com, som danner basis for afviklingen af verdens første virtuelle Fiskerimesse, der løber af stablen fra tirsdag den 9. juni til og med onsdag den 10. juni 2020.

I en kommentar til planerne om udstillingen i juni måned, siger salgsdirektør Hanus Samró, »vi var ellers klar til at deltage i en lang række udstillinger hen over foråret, deriblandt også fiskerimessen i Brussel. Men alt er blevet aflyst eller udskudt på ubestemt tid, på grund af Covide-19 pandemien,« forklarer salgsdirektøren videre. Men istedet for at vente i længere tid, ja så arrangerede far og søn, verdens største virtuelle fiskerimesse istedet.

»Vi har haft kontakt med flere af vores brugere og modtagelsen her har vært utroligt god. Alle jeg har snakket med er positive og alle har bekræftet at de vil deltage,« siger Hanus Samró.

Samró er meget tilfreds med udviklingen for databasen, hvor de i fællesskab har samlet mange af de løsninger ét sted. Èt sted som er vigtigt for både branchen og fiskeriet. Database-løsningen benyttes nu af mere end 400 fiskefartøjer spredt ud over hele verden.

»Vi har på relativt kort tid udviklet en platform, som kun fokuserer på fiskeribranchen. Vi er nået i mål med at knytte verdens fiskeribranche og fiskeri samt fiskeriets servicesektor sammen, på én og samme platform,« forklarer Samró familien.

Fishfacts
Fishfacts
Fishfacts giver dig et komplet overblik over fiskerfartøjer og fiskerilicenser samt ejerskab og regnskaber. Dertil kommer at man får adgang til et meget sofistikeret AIS-system. Udover dette kommer oplevelsen af verdens første virtuelle FishExpo – her kan du oprette din virtuelle stand og direkte markedsfører produkter, udstyr og tjenester samt oprette forbindelse til hundredevis af de største virksomheder og leverandører i verden.