Flere Spanske pirater


Det spanske skib Arosa Quince som i forrige uge blev opbragt af den norske kystvagt, og forleden blev præsenteret for den største bøde i norsk fiskeri nogensinde har fået kedeligt selskab.

To andre fartøjer fra selv samme rederi, Arosa Doce og Arosa Nueve, er natten til fredag også blevet opbragt i farvandet ud for Svalbard skriver fiskaren.no.

De to fartøjer partrawlede i området, de blev her observeret i beskyttelseszonen, hvorefter den norske kystvagt skred til handling og bordede begge skibe.

Det var på en mistanke om fejlagtige fangstjournal angivelser man bordede skibene, da de har været på torskefiskeri i området meget længe. Denne mistanke viste sig at holde stik, fangstjournalen viste at der skulle være ferske hovedkappede torsk i lasten, men denne viste sig at være fyldt med adskillige hundrede tons torskefileter.

Samtidig viste skipperen sig meget lidt samarbejdsvillig, han ville i første omgang slet ikke udlevere fangstjournalen, dette er noget som vil komme med i den endelige rapporten melder kystvagten.

De to fartøjer er nu bragt i arrest i Tromsø hvor der fredag er forgået en politimæssig gennemgang af skibet, som skal danne grundlag for det videre forløb i sagen.

Kystvagten har i området inspiceret flere andre spanske fartøjer som også opererer i området, og her har der ikke været uregelmæssigheder at finde.

Kilde : fiskaren.no, tvedestrandposten.no

FiskerForum – 15. Juli 2006

Skriv et svar