Fiskerlejet på Holmen blev Danmarks største konsumhavn

Fiskerlejet på Holmen blev Danmarks største konsumhavn

Fredag den 8. september 2017 kan Hanstholm Havn således fejre sit 50 års havnejubilæum.

Hanstholm Jubilæumsforening 2017 skriver om det forestående jubilæum, at det har været en rejse på godt 100 år, idet Hanstholm Havns historie går helt tilbage til 1917. Her blev det for første gang bestemt, at der skulle anlægges en havn i Hanstholm. Tingene trak ud, med megen politisk uenighed og tovtrækkeri, samt to Verdenskrige der også lagde sig på tværs af planerne, inden havnen endeligt kunne indvies den 8. september 1967.

Hanstholm Havn er Danmarks yngste fiskerihavn, og blev anlagt under mottoet R20;Viljen til HanstholmR21;. Ingen troede det ville lykkes, kun Hanstholm og holmboerne selv, og i 1977 – 10 år efter indvielsen, formåede man at lukke munden på skeptikerne. Hanstholm Havn var en succes, og en travl arbejdsplads, som gav arbejde til såvel havnen som til Hanstholm By.

Havnens 10 års jubilæum, blev da også behørigt fejret, på en solbeskinnet efterårsdag i 1977, med besøg af Hendes Majestæt Dronning Margrethe II der blev modtaget af den tidligere amtmand og senere stiftamtmand Florian Martensen-Larsen. Amtmanden havde som øverste chef for det tidligere Thisted Amt, gjort et stor indsats for at realisere havneplanerne på Vestkysten.

Efterfølgende har omverdenen oplevet, at Hanstholm Havn er det drivende »lokomotiv«, og alt afgørende for udviklingen i såvel Hanstholm, som Thisted Kommune og hele regionen.

I den anledning byder vi velkommen til jubilæumsfest i Hanstholm i dagene 8. 9. og 10. september 2017, hvor vi inviterer til fest, farver og fisk i Danmarks konsumfiskerihavn no.1.

Se lokalhistorisk arkivs historiske gennemgang for Hanstholm Havn her

Følg med her på siden/under nyheder, eller følg os på facebook »Hanstholm Havns 50 års jubilæum«.