Fisker bjærget i Skagerak

Fisker bjærget i Skagerak

En fiskekutter fra Thorup Strand er her til aften formodentligt sunket på en position omkring 10 mil nord for Hanstholm.
Fiskeren var alene ombord på kutteren, og slog selv alarm inden han gik fra borde, nødmeldingen lød på indtrængning af vand. Straks da alarmen er udsendt afgik flere andre både som var i området til positionen, for at komme den nødstedte til undsætning.

Nødmeldingen blev også opfanget af redningsstationen på Thorup Strand som rekvirerede assistance fra Søværnets Operative Kommando, SOK – som straks sendte en helikopter på vingerne fra flyvestation Aalborg. SOK sendte samtidig redningsbåden fra Hanstholm mod positionen.

Helikopteren fra Aalborg når at samle den nødstedte op som ligger i vandet uden redningsvest inden redningsbåden fra Hanstholm når frem til positionen. Besætningen i helikopteren ser ikke kutteren – , men kun flydende grejer på vandet, kutteren formodes derfor forlist – men det vil vil en nærmere eftersøgning afgøre. Fiskeren hvis tilstand endnu er ukendt – er fløjet til Aalborg hospital for nærmere undersøgelser.

Stationsleder Morten Olsen fortæller kortfattet på telefonen netop hjemkommet tilbage til redningstationen i Hanstholm efter aktionen – at han ikke umiddelbart kan tilføje mere inden nærmere undersøgelser fortæller mere om forløbet.

Kilder :
TV2
SOK
Redningstation Hanstholm