En vestjysk fiskehandler i Ringkøbing, har med opkøbet af Slusens Fiskehal i Hvide Sande kort før jul, udvidet forretningen, så fiskens vej fra Auktionen på Havnen og til udleveringen over disken i Fiskehandlen, kontrolleres fuldstændigt så kvaliteten bevares.
Det er indehaver og fiskehandler Bjarne Nielsen med Fiskehuset i Ringkøbing og Gammel Havn Røgeri i Torsminde, der nu med købet af Slusens Fiskehal i Hvide Sande, har sluttet ringen med styr på hele forretningsgangen for de ferske friske fisk. Fisk der nu både kan fileteres på eget skæreri og røges i egne røgovne samt videreforarbejdes og special-anrettes til salg i fiskeforretningerne eller serveres som menuforslag ved restauranten i Ringkøbing.
»Nu kan vi lave vores egne specialiteter og levere fiskevarer helt efter kundernes ønsker,« udtaler Bjarne Nielsen til det lokale dagblad Ringkøbing – skjern. »Vi kommer til at stå for det hele selv, og kommer dermed til at kende hele produktionsgangen, fra fisken landes til den serveres eller rækkes over disken i vores fiskehandler.«
Med det sidste opkøb, oplyser Bjarne Nielsen, at der nu til den kommende sæson er 30 stillinger besat, fordelt over Ringkøbing, Thorsminde og Hvide Sande, så der til sæsonåbningen, kan langes en masse havfriske Nordsøfisk og andre lækkerier over disken til lokale og turister.
Den foreløbige plan er fremover at holde åbent i 11 måneder om året og lukket i hele januar måned. Pga. ombygning og nyt gulv til Fiskehuset i Ringkøbing, genåbner man først her torsdag den 21. marts 2019.