Danskerne har nu valgt de otte retter, som er med i finale feltet om at blive Danmarks nationalret.
Kåring af Danmarks nationalret
Deltag her – Stem på Danmarks nationalret inden den 16. november 2014 og vær med i konkurrencen om nogle af de mange flotte præmier.
Fødevareminister Dan Jørgensen er utroligt glad for den megen debat, der allerede har været om Danmarks nationalret. ”Konkurrencen handler jo først og fremmest om at skabe en folkelig diskussion om vores råvarer, mad og måltider. En maddiskussion, som skal sættes på menuen ude i kantinerne og ved frokostbordene. Når det er sagt, så bliver det rigtigt sjovt at se, om danskerne vælger hakkebøf, æbleflæsk, stegt sild eller noget helt fjerde. Jeg ønsker alle en god madsnak og et godt madvalg.”
I den regionale afstemning har knapt 19.000 danskere afgivet deres stemme på hjemmesiden. Der har været hård kamp om pladserne i den nationale afstemning – f.eks. har forhåndsfavoritter som flæskesteg, frikadeller, fiskefilet og tarteletter ikke fundet vej til finale afstemningen.
”Personligt kommer jeg til at savne fiskefileten med nye danske kartofler i finalen. Men det er en selvstændig pointe, at vi har så mange gode retter i Danmark, at der er røget personlige favoritter ud i semifinalen,” siger Dan Jørgensen.
De otte bud på nationalretter:
- Bornholm Stegte sild
- Nordjylland Krebinetter/karbonader med grønærter
- Midt- og Vestjylland Brændende kærlighed
- Østjylland Smørrebrød
- Sønderjylland Stegt flæsk med persillesovs
- Fyn Æbleflæsk
- Vestsjælland Stegt svinekotelet
- København Hakkebøf med bløde løg og spejlæg
Hent billeder og opskrifter her