Ny forskning vurderer, at høj indtagelse af fed fisk og dermed omega-3 fedtsyrer kan forlænge livet med over 2 år
Det er måske ikke nogen nyhed, at det er sundt af spise fisk, men et nyt forskningsresultat fra USA lægger endnu et bevis på, at det er godt og formentlig endda direkte livsforlængende at spise meget fed fisk som laks, sild og hvid tun.
I en periode over 16 år har forskere fra Harvard School of Public Health og the University of Washington fulgt 2600 personer over 65.
Det har vist en sammenhæng mellem højere niveauer af omega-3 fedtsyrer og dødelighed. Deltagere med det højeste niveau af omega-3 fedtsyrer levede 2.2 år længere end deltagere med det laveste niveau.
Forskerne understreger, at det ikke er et decideret bevis på, at bestemte fisk øger levetiden, men ingen af deltagerne i forsøget tog tilskud af omega-3 i eksempelvis pilleform, så fisk blev betragtet som hovedkilden til omega-3 i blodet.
– Omega-3 fedt er meget unikt på den måde at selv meget små mængder i kosten vil have temmelig kraftig påvirkning på mange af kroppens funktioner, siger Dariush Mozaffarian, der er hovedansvarlig på undersøgelsen.