Færøerne: Fortsat godt makrelfiskeri

Færøerne: Fortsat godt makrelfiskeri

Flere grønlandske og færøske trawlere fisker fortsat på markelkvoten i og omkring Færøerne, men også i internationalt farvand.

Den færøske trawler Christian í Grótinum landede i sidste uge en last på 550 tons skråskoret makrelfilet, som de har fisket ud for Færøerne.

Den færøske trawler Christian í Grótinum landede i sidste uge en last på 550 tons skråskoret makrelfilet, som de har fisket ud for Færøerne. De landede fangsten i Ánunum, som ligger lidt udenfor Klaksvík. Efter landingen er kurs og fart atter taget til makrelfiskeriet ud for Færøerne.

makrel - Vardin

I Fuglefjord landede de to grønlandske trawlere, Tuneq og Hoyvík en last på ialt 900 tons makrel til Pelagos, som de har partrawlet efter i internationalt farvand. Den færøske trawler Høgaberg landede 950 tons makrel, som de har fisket i området ud for Færøerne. Også her var man tilfredse med fangsten, som de også landede til Pelagos i Fuglefjord. En anden færøske trawler Fagraberg landede 1.100 tons makrel, ligeledes til til Pelagos. De havde også fisket makrel ud for Færøerne med et godt resultat. De er efter landingen atter taget ud til makrelfiskeriet rundt Færøerne.

På Vestmanna landede Fram 170 tons makrel, som de har fisket ud for Færøerne. De landede fangsten til Vestmanna Seafood, men da de atter skulle ud til makrelfeltet rundt Færøerne, fik de motor-problemer og måtte istedet bugseres til Tórshavn af fiskeinspektionsskibet Brimil. Efter værftsbesøget er det meningen at trawleren igen skal på makrel-fiskeri. Trawleren Katrin Jóhanna har også landet makrel i sidste uge, hvor det blev til 350 tons, som de har del-leveret til både Vestmanna og resten til Miðvágur.

I Kollefjord landede det grønlandske fartøj **Polar Nanoq** 680 tons makrel, som de har fisket i internationalt farvand.

I Kollefjord landede det grønlandske fartøj Polar Nanoq 680 tons makrel, som de har fisket i internationalt farvand. Her har de haft et godt fiskeri og efter landingen, har fartøjet rigget om til fiskeri efter hellefisk ved Vest Grønland. Den færøske trawler Norðingur landede 799 tons makrel, som de har fisket ud for Færøerne. De har haft et godt fiskeri ud for Færøerne, og så snart de havde landet tog de tilbage til fiskeriet. Borgarin landede 400 tons makrel, som de også har fisket ud for Færøerne. Lige som Norðingur landede de fangsten til Faroe Pelagic før de tog tilbage til fiskeriet ud for Færøerne igen. Den grønlandske trawler Polar Princess landede i sidste uge en fangst på 600 tons makrel, som de har fisket i internationalt farvand. Besætning og skipper melder om et godt fiskeri, hvor fangsten blev landet i Kollefjord. Det grønlandske fartøj Svend C landede 780 tons makrel, som de også havde fisket i internationalt farvand og her var man også ganske godt tilfredse med resultatet.

Skriv et svar