Færøerne: Der fanges igen makrel og masser af sild

Færøerne: Der fanges igen makrel og masser af sild

Fiskefabrikkerne Pelagos i Fuglefjord og Varðin Pelagic på Tvøroyri samt Faroe Pelagic i Kollefjord, har i den sidste uges tid modtaget overvejende sild, mens det er blevet til en enkelt landing af makrel i Fuglefjord.

Det pelagiske trawler Fagraberg landede 400 tons makrel til Pelagos i Fuglefjord. En fangst de havde fisket ud for Færøerne, efter et godt fiskeri og straks efter losningen, tog de tilbage til fiskeriet efter makrel. Danske Isafold landede 600 tons sild, som de har fisket i internationalt farvand. De landede fangsten til Pelagos i Fuglefjord, og tog derefter tilbage til fiskeriet. Den norske Gerda Marie landede ca. 1000 tons sild, som de har fisket i internationalt farvand og som gav et godt fiskeri på turen. Straks efter landingen tog de atter afsted til fiskeriet efter sild. Høgaberg landede i sidste uge en last af sild, som de har fisket i internationalt farvand. De har haft et godt fiskeri, og størrelsen lå omkrng 380 gram i snit. Så snart de havde landet tog de også tilbage til fiskeriet. Hoyvík landede 300 tons sild, som de har fisket ud for Færøerne. Her har de også haft et godt fiskeri, men har nu fisket kvoterne for i år, men skal overvintre i Vestmanna til de igen skal tilbage til fiskeri næste år.

Finnur Fridi lander til Vardin Pelagic i Tvøroyri

Trawleren Finnur Fríði landede i ugens løb en last på 1.400 tons sild til Varðin Pelagic Tvøroyri, som de havde haft et godt fiskeri af på denne tur, og så snart de havde landet tog de tilbage til fiskeriet. Tummas T landede 1.100 tons sild også efter et godt fiskeri og Jupiter landede en fin last med 1.500 tons sild til Varðin Pelagic. Her tog man også straks tilbage til fiskeriet. Ligeledes landede Borgarin en last på 1.700 tons sild, som de har fisket i færøsk og internationalt farvand. De landede fangsten til Faroe Pelagic, og så snart de havde landet tog de tilbage til fiskeriet efter sild. Norðingur landede 900 tons sild til Faroe Pelagic og her tog man også straks tilbage til fiskeriet ud for Færøerne.