Færøerne: De pelagiske både har opfisket makrelkvoten for 2020

Færøerne: De pelagiske både har opfisket makrelkvoten for 2020

De fleste færøske trawlere har efter nytåret haft et forrygende godt makrelfiskeri. De færøske skibe har en fælles kvote på 12.806 tons, som allerede nu er opfisket. Den blev fisket på kun 4 dage, og skibene rigger nu om til fiskeri efter blåhvilling istedet.

makrel

I Fuglefjord landede Christian í Grótinum 1.400 tons makrel, til Pelagos i Fuglefjord. Makrel som de havde fisket i EU farvand. De har haft et godt fiskeri på turen og straks efter losningen riggede de om til fiskeri efter blåhvilling. Trawleren Høgaberg landede 1.300 tons makrel, som de også havde fisket i EU farvand. De landede også fangsten til Pelagos og riggede ligeledes efter losningen om til fiskeri efter blåhvilling. Det samme gjorde Hoyvík efter de landede 1.200 tons makrel, som også var fanget i EU farvand. Arctic Voyager landede på samme vis 1.100 tons makrel, som de også havde fisket i Eu farvand. De landede ligeledes fangsten til Pelagos og satte kurs og fart til fiskeriet efter blåhvilling efterfølgende.

Ved fiskeindustrien Faroe Pelagic i Kollefjord, landede Borgarin 1.500 tons makrel, som de havde fisket i EU farvand og Norðingur landede i sidste uge en last på 1.300 tons makrel, som de havde fisket i EU farvand. Her har man også haft et fantastisk godt fiskeri og efterfølgende er man som de andre pelagiske fartøjer rigget om til fiskeri efter blåhvilling.

Ved den færøske bygd Tvøroyri, på den nordlige side af Trongisvágsfjørdur og Suduroys næstestørste bygd, landede
Tummas T 1.200 tons makrel, som fartøjet havde fanget i EU farvand. De har haft et fornuftigt og rigtig godt fiskeri på denne tur, og så snart de havde landet riggede de om til fiskeri efter blåhvilling. Det samme gjorde Gitte Henning 1, efter landingen af 1.300 tons makrel til Varðin Pelagic, som de også havde fisket i EU farvand. Den færøske trawler Finnur Fríði riggede også om til Blåhvilling, efter landingen af 1.600 tons makrel til Varðin Pelagic i Tvøroyri. Jupiter kom også ind med en fornuftig last af 1.050 tons makrel, som de havde fisket i EU farvand. Også her har man haft et godt fiskeri, som de landede til Varðin Pelagic i Tvøroyri. Men pga. mængden af makrel, var der kø ved losningen og det var derfor ikke muligt af losse før engang i næste uge. Samme besked fik samtlige fartøjer der ankom i Weekenden.

I Vestmanna landede Katrin Jóhanna 430 tons makrel, som de havde fisket i EU farvand. Her har man også haft et fornuftigt og godt fiskeri efter makrel og en del af lasten blev efterfølgende losset på lastvogne og kørt til Snarfrost i Miðvágur. Trawleren Fram landede i sidste uge en last på 450 tons makrel, som de havde fisket i EU farvand. Også her har man haft et rigtig godt fiskeri efter makrel og de landede denne fangst til Vestmanna Seafood.