Færinger køber pelagisk fartøj uden fiskerettigheder
Færinger køber pelagisk fartøj uden fiskerettigheder

Færinger køber pelagisk fartøj uden fiskerettigheder

Rederiet Varðin med hjemsted i Gøtu, Færøerne, har solgt deres pelagiske fartøj Jupiter til Northwest Pelagic I Kollafjørður – ligeledes Færøerne. Salgsprisen er oplyst til at være 38 millioner kroner.

Jupiter er solgt uden tilhørende rettigheder til at fiske, og meningen er, at Jupiter skal afløse et andet pelagisk fartøj – Norðhavið – som Northwest Pelagic forventer at sælge til Afrika.

Jupiter, som har været til salg igennem en længere periode, er bygget i 1994, og blev købt i Norge tilbage i 2007. Skibet vil beholde navnet Jupiter hos deres nye ejere, men registreringsnummeret er ændret fra FD 42 til VN 99.

Efter salget af Jupiter råder Varðin over skibene Gitte Henning 1, som rederiet købte fra Skagen 2019, Tróndur í Gøtu, Finnur Fríði og Tummas T.

Ifølge hjemmesiden Fiskur.fo er Jupiter blevet solgt, fordi Tróndur í Gøtu er ved at være klar igen, efter et maskinhavari for omkring ni måneder siden. Varðin lejede i første omgang Gitte Henning til at fiske kvoterne for Tróndur í Gøtu, men besluttede at købe Gitte Henning i august 2019.

Men nu er Tróndur í Gøtu ved at være klar til fiskeri igen, og dermed har rederiet et skib for meget. Derfor har man besluttet sig for at sælge Jupiter, og overflytte fiskerettighederne til et andet af rederiets skibe.