Fisker Max Christensen har som skipper på K148 Jamik fra Vedbæk Havn, leveret friske og sprællevende fisk til Michelin restaurant Relæ i København.
Fisk, som er fanget helt efter restaurantens hoved. Både som en lokal frisk råvare og bæredygtigt fanget ude i Øresund.
Det nordiske køkken, som kokken Christian Puglisi og partnere praktiserer i den utraditionelle gourmetrestaurant Relæ og Manfreds & Vin, har med sin enkle indretning og store fokus på gastronomien samt råvarene, igen hentet Michelin stjernen til restauranten.
De to køkkener på Jægersborggade på Nørrebro, med Manfreds & Vin på den ene side af gaden og restaurant Relæ på den anden, går altid efter primært økologiske eller biodynamiske råvarer samt de lokale ingredienser. Hvilket gør smagen og oplevelsen til noget helt specielt, hvor man samtidig kan mærke at der ikke er gået på kompromis med kvaliteten noget sted.
Et koncept som siden december måned, hvor restauranten kritisk udvalgte sine leverandører og dermed også sin fiskeleverandør, har fået det, som Christian Puglisi gerne vil have det, nemlig fisk på skærebrættet som spræller. En absolut nødvendighed, når man som restaurant Relæ, går efter den bedste smag og gerne vil give de besøgende gæster en fiskeoplevelse ud over det sædvanlige, med årstidens fisk.
Netop den helt friske fisk fra Max Christensen Vedbæk Havn, har fået Christian Puglisi til at forberede en helt ny ret af stenbider, Ikke kun rognen, men også den forholdsvis fedtholdige stenbider fisk, der netop skal tilberedes staks efter fangsten, for at blive en smagsoplevelse af de helt store. Dette samspil mellem fiskeren Max Christensen, der altid tilbyder årstidens fisk, sætter Christian Puglisi meget stor pris på. En helt igennem og fuldt engageret fisker der brænder for sit erhverv og som siger tingene lige ud, har Michelin kokkens store respekt. ”Det er lige præcis dette engagement vi selv ønsker skal brænde igennem til vores besøgende,” fortæller Christian Puglisi.
Restauranterne har sat København på verdenskortet, som et kulinarisk mekka. Og som Christian Puglisi også fortæller til FiskerForum, ”vi er nået et punkt nu, hvor vi ønsker at rette blikket mod det der for os er det essentielle for at skabe en god madoplevelse, både set med professionel øjne, men i høj grad også som det opleves af den spisende. Et ønske om at bringe vores gæster helt tæt på køkkenet, på råvarerne og på ideerne. Prøve at modernisere og forenkle ud-at-spise oplevelsen, uden at gå på kompromis med kvalitet og niveau.
FiskerForum.com
Foto: Restaurant Relæ – Fotograf: © Per-Anders Jörgensen