Norsk forskning har gennemgået en større undersøgelse med mange indsamlede prøver og dokumentationer af makrel, for at få sikker viden om hvad fisken egentlig indeholder.
Makrellen var således på anklagebænken i undersøgelsen.
Med mere end 800 indsamlet prøver fra forskellige områder, foretaget på forskellige tidspunkter og som alle blev analyseret for dioxin og dioxinlignende PCB’er, har den norske forskningsdirektør Ingvild Eide Graff og NIFES forskningschef Amund Måge, påvist og beskrevet , hvor ren og fri for miljøskadelige stoffer makrellen er og som sådan perfekt som fødevare og spisefisk.
Makrellen er derfor en fed fisk at spise, ikke kun fordi den overholder grænseværdierne for miljøskadelige stoffer, men også på grund af dens høje indhold af sunde marine fedtsyrer, som er helt oppe på 30 til 40 procent. Så selv hvis en person på 70 kg spiser et helt kilo makrel hver uge, hele livet igennem, kommer man ikke i nærheden af max. værdierne for henholdsvis dioxiner og dioxinligende PCB`er.
Nu bør selv de mest forhærdede modstandere af spisefisk helt overgive sig til tallene fra de erfarne forskere fra Norge.
Kilde: Norges Sildesalgslag
FiskerForum.com