EU’s Overformynderi vinder med indførelsen af elektronisk monitorering (kameraovervågning)
Det Socialdemokratiske knæfald for EU´s bureaukratiske kontrol-freaks i Bruxelles, nåede i går sit absolute topmål, da Fiskeriminister Mogens Jensen (S),sagde ja til den totale ydmygelse af et helt erhverv, ved at indfører elektronisk monitorering (Kameraovervågning)

EU’s Overformynderi vinder med indførelsen af elektronisk monitorering (kameraovervågning)

Det ser ud til at Fiskeriminister Mogens jensen styrer dansk fiskeri direkte mod afgrunden – Fisker kaster derfor håndklædet i ringen.

Det Socialdemokratiske knæfald for EU´s bureaukratiske kontrol-freaks i Bruxelles, nåede i går sit absolute topmål, da Fiskeriminister Mogens Jensen (S), trods kraftige og vedholdende modstand fra fiskerne selv. (Fiskerne har kæmpet indædte mod indførelsen af kameraovervågning ombord på fiskefartøjer), alligevel gik ministeren fiskerne lodret imod og sagde ja til den totale ydmygelse af et helt erhverv, ved at indfører elektronisk monitorering (Kameraovervågning) af fiskeriet i Kattegat.

Grundlovens kapital 8 paragraf 71 stk. 1 siger ellers, »Den personlige frihed er ukrænkelig« – men hvor er friheden, når man konstant er overvåget og kontrolleret. En situation man åbenbart skal til at vænne sig til i Fiskeriet.

Men flere fiskere siger fra nu – Nok er Nok !

Reaktionen ovenpå Fiskeriministerens soloridt i Bruxelles, er ikke gået ubemærket hen, flere fiskere i Kattegat-området mener sig i den grad kriminaliseret og umyndiggjort af gårsdagens vedtagelse om elektronisk monitorering / kameraovervågning i Kattegat.

FN 226 »Andrea Klitbo« fra Læsø med skipper Thomas Christiansen ombord

Tåbelig og ulogisk overvågning

»Hvis overvågningen er sat i værk pga. udsmid af især torsk, forstår jeg ingenting,« fortæller Thomas Christiansen, skipper på FN 226 »Andrea Klitbo« fra Østerby på Læsø. »Vi har ikke opfisket vores kvote på torsk og prisen er i øjeblikket skyhøj, det ville være fuldstændigt tåbeligt og helt idiotisk, overhovedet at tænke tanken om udsmid. I fiskeriet smider vi ikke gode penge i havet igen. Så godt er fiskeriet heller ikke.« Fiskeriet i Kattegat er blåstemplet af DTU, der har været ombord på kontrolleret 94 træk i Kattegat, hvor der i snit kun var 1,5 kg torsk i hvert træk. Der foregår således overhovedet ingen ulovligheder omkring torskefiskeriet i Kattegat, der istedet burde betegnes som eksemplarisk, med langt de færreste problemer.

Flere fiskere siger stop nu

Men ministeren, der med et bredt politisk Folketings-mandat i ryggen, i går tog det ydmygende knæfald på fiskeriets vegne, overfor EU-Kommissionen, har nu fået fisker Thomas Christiansen til, efter 31 år i faget, at sige fra. Nok er Nok, så Læsø-fiskeren har grebet telefonen, efter den for fiskeriet kedelige nyhed, og kaldt sin revisor op, »sælg hele molevitten, fartøj, fiskekvoter, havdage, kW – det hele, jeg gider ikke mere.« Som nu kun Thomas Christiansen kan sige det, men der blev helt stille i den anden ende, for revisoren viste godt hvornår en bredside fra Thomas, er på skrømt og ikke er det. Denne gang er det alvor. Overfor FiskerForum.dk fortæller Kattegat-fiskeren, at han allerede på hånden har en hyre i tysk fiskeri, så beslutningen, som Thomas Christiansen ikke står alene med, da flere med ham også har sat deres fartøjer til salg, med øjeblikkelig virkning, er klar til det endegyldige skifte farvands- og erhvervsmæssigt.

Tilbage står en skare at Kattegatfiskere, der er oprørte over dette politiske og elektroniske overgreb, nu seriøst overvejer aktioner, som at lukke større danske havne med deres kuttere, eller hælde fiskeaffald ud på Christiansborg m.m. Aktioner som en øjenåbner for andre i det danske samfund, at man ikke bare kan fjerne over 50 procent af ens omsætning og samtidig tvangsudskrive yderligere udgifter til nyinvesteringer i form af nye trawl og kameraer (betales dog af Staten, hvis lovligt iflg. EU) samtidig med man kriminalisere et helt erhverv. Det gør man ikke ustraffet.

Det skriger til himlen, at en dansk socialdemokratisk Fiskeriminister, med farven rød, har indført overvågning af hårdtarbejdende fiskere. Arbejdere der nu 24 / 7 bliver kameraovervåget og kontrolleret af myndighederne. Som kriminelle forbrydere, der ikke engang har en anklagets og sigtedes rettigheder, og helt uden dommerkendelse nu må se sig umyndiggjort og ringeagtet af bedrevidende Folketingspolitikere, der helt uden praktisk erhvervserfaring og kompetance, styre et fiskerierhverv lige lukt i afgrunden.