EU-Kommissionen overvejer at stoppe udbetaling til danske fiskere
losning af industrifisk

EU-Kommissionen overvejer at stoppe udbetaling til danske fiskere

Der er løbet meget vand i åen siden, men for fem år åbnede EU-Kommissionen en traktat-sag mod Danmark for ikke af efterleve kontrolforordningen, og ikke indberette sit industrifiskeri efter reglerne. Derfor truer EU-Kommssionen nu dansk fiskeri med at stoppe udbetalingen af midler, skriver netavisen Altinget.

 

Der er således råbt vagt i gevær, da dansk fiskeri de seneste år ikke har levet op til en EU-kontrolforordning, og det kan nu få fatale følger for fiskerne, hvis udbetalingerne tilbageholdes.

 

Det har fået Danmarks Fiskeriforening Producent Organisation (DFPO) til at fare i blækhuset, for ifølge dem er det ikke muligt for de danske fiskere at overholde de gældende EU-regler i kontrolforordningen og derfor har sagen fået lov at køre så mange år.

 

Formanden for DFPO Svend-Erik Andersen siger til reglerne, »Vi har alle i fiskeriet interesse i, at kontrolreglerne respekteres. Men reglerne skal være kontrollerbare og mulige at overholde. Det er nogle af kontrolreglerne ikke i forhold til industrifiskeriet, der nu vil fremstå som et fiskeri, som nærmest bevidst ikke ønsker at følge reglerne. Man risikerer derved, at stoppe et helt industrifiskeri, fordi fiskerne kan ende med at få bøder og sanktioner, hver gang de udfylder deres logbog og faktisk forsøger at efterleve reglerne.«