En række fartøjer er afsejlet med henblik på at fiske tobis.

En række fartøjer er afsejlet med henblik på at fiske tobis.

Der er stor interesse for at komme i gang, og få indsamlet prøver til moniteringsfiskeriet.
De danske fiskere indledte årets tobissæson d. 15. april. Fartøjer der fisker i den centrale Nordsø kunne afsejle lørdag den 14. april 2012 kl. 12.00 – øvrige fartøjer måtte afvente det officielle starttidspunkt, som var natten mellem 14. og 15. april

Fra de forskellige havne meldes om stor lyst til at komme i gang. Mandag morgen kan man via AIS følge en række danske fartøjer, som er ankommet til populære tobisfelter i den centrale del af Nordsøen.

Langs den jyske vestkyst er vejret ustabilt med vindstød af kuling styrke. Det holder fortsat bl.a. de mindre Hvide-Sande fartøjer tilbage, men straks vejret bedres, er flere klar til at afsejle.

På trods af at årets kvote som udgangspunkt er meget begrænset i forhold til tidligere år, er optimismen stor. Blandt de aktive fiskere er der en stærk tro på, at de finder gode mængder af den lille attraktive industrifisk og at aftalen om moniteringsfiskeri, hvor biologer løbende modtager prøver fra fangsterne, vil føre til en øgning af den samlede kvote.

FiskerForum.com