En fiskers værste mareridt

En fiskers værste mareridt

Det oplevede en Mexicansk fisker, 36 årig Jose alvarenga, tilbage i november måned 2012, hvor en fredelig og hyggelig fisketur sammen med vennen, den kun 22 årige Ezequiel Cordoba, udviklede sig dramatisk og blev til fiskerens værste mareridt.

438 dage efter de to venner havde sat båden i vandet og var sejlet ud for at sætte garn, drev en fuldstændigt udmattet og udsultet fisker ind på Marschalløerne Øerne i det vestlige Stillehav, hvor tililende fik ham reddet helt i land. Det viste sig at båden i næsten fjorten måneder, havde drevet ikke mindre end 13.000 kilometer fra det sted han forsvandt, udfor den Mexicanske Vestkyst.

For første gang har den uheldige fisker Jose alvarenga, fortalt sin utrolige historie til avisen The Guardian.

Efter at have forladt Costa Azul ved den Mexicanske vestkyst, en november dag, var de to venner, under fiskeriet, blevet overrasket at et frygteligt uvejr. Et uvejr der bragte dem langt fra land. I månederne efter de havde mistet landkending, kæmpede de to fiskere med kulde og minusgrader samt ekstreme vejrforhold. De ernærede sig ved at spise fisk, fugle og havpattedyr som befandt sig rundt båden.

Jose Alvarenga overlevede ved at mestre at fange fisk med de bare næver, uden brug af udstyr. Desværre døde hans kammerat Ezequiel Cordoba efter ca. fire måneder på havet. Han var blevet syg af at spise en rå havfugl.

Ensomheden var det værste

Selvom kammeraten var død, forklarede den mexicanske fisker til avisen, at han beholdt liget om bord, for at have nogen at tale med. Det gjorde ensomheden mere udholdig. Han måtte dog til sidst overgive sig og efter at have klædt hans kammerat af, blev det til et sidste farvel inden den døde krop gled ned i dybet.

Således endte en hyggelig fisketur, der startede den 24. december 2012 og endte næsten 14 måneder senere, 13.000 kilometer længere mod vest.