Efter tabt Folketingsplads holder Ib Poulsen (DF) orlov i to år
Tidligere folketingsmedlem Ib Poulsen (DF)risikerer nemlig at miste sit eftervederlag fra Folketinget hvis han vender tilbage til arbejdet som havnebetjen

Efter tabt Folketingsplads holder Ib Poulsen (DF) orlov i to år

Det er ikke altid sagen ikke at blive genvalgt til Folketinget. Sådan må situationen være for Ib Poulsen, tidligere folketingsmedlem og havnebetjent i Hanstholm.

Hellere lobbe end jobbe
Han risikerer nemlig at miste sit eftervederlag fra Folketinget hvis han vender tilbage til arbejdet som havnebetjent, og den tidligere fiskeriordfører fra Dansk Folkeparti har derfor besluttet at holde orlov i to år fra jobbet på havnen i Hanstholm.

I lighed med 60 andre personer, så mistede Ib Poulsen, der er fra Thisted, sin plads i Folketinget. Men i modsætning til mange andre tidligere folketingsmedlemmer, så vender Ib Poulsen ikke tilbage til sit civile job lige med det samme. Ifølge offentlige udtalelser har Ib Poulsen valgt at tage orlov frem til juli 2021 frem for at genoptage sit job som havnebetjent på Hanstholm Havn.

I denne periode kan han så hæve sit eftervederlag på 56.494 kroner fra Folketinget om måneden, og det er ikke tilfældigt, skriver flere medier.

Arbejde, udelukkes af den tidligere Fiskeriordfører fra DF
»Med de nuværende regler vil det blive modregnet i eftervederlaget, så det betyder, at jeg skulle arbejde gratis. Det har jeg aldrig hørt om nogen, der vil,« siger Ib Poulsen til DR.

Han siger blandt andet, at han har et stort hus og stor have, som han har forsømt, mens han har siddet i Folketinget, og de private forhold trænger derfor til en kærlig hånd.

Det prøver jeg at fylde tiden ud med, og så fisker jeg i fritiden, udtaler han offentligt.

Forstår ikke reglerne
Danmarks Radio har lavet en rundspørge blandt de 61 politikere, der forlod folketinget efter valget. 40 svaret, og 23 har oplyst, at de får eftervederlag på 56.494 kroner, uden at blive modregnet nogen anden indtægt i op til to år.

Disse regler er Ib Poulsen uforstående overfor: »Jeg så gerne, at reglerne blev lavet om, så de lignede det private erhvervsliv, hvor du får tre eller seks måneders løn, hvis du bliver fyret. Det synes jeg er fair, og det burde man også gøre i Folketinget. To års eftervederlag er ikke i orden,« siger Ib Poulsen i en kommentar. Han accepterer dog alligevel og tager imod Statens eftervederlag og lader ligeledes sin stilling som havnebetjent i Hanstholm stå åben, til orloven udløber.

Moral er godt – dobbelt moral dobbelt så godt. (red. Et udtryk der bruges om en person med ekstrem høj moral. Der er således tale om en særlig dydig person, der ikke blot kan kende forskel på, hvad der er rigtigt og forkert rent moralsk, men som også efterlever det – Det giver stof til eftertanke ;o)

Ifølge DR blev der udbetalt knap 51 millioner kroner i eftervederlag i løbet af de to år efter valget.