DPPO hilser også Karen Ellemann velkommen som fiskeriets minister

DPPO hilser også Karen Ellemann velkommen som fiskeriets minister

I en pressemeddelelse fra Danmarks Pelagiske Producentorganisation (DPPO), der er hovedorganisation for danske fiskefartøjer, der fisker pelagiske fiskerarter som sild, makrel og hestemakrel til konsummarkedet samt tobis, brisling, blåhvilling, sperling og havgalt til produktion af mel og olie hilser foreningen udnævnelsen af Karen Elleman som ny fiskeriminister velkommen.

Til udnævnelsen siger direktør Esben Sverdrup-Jensen, »Vi har længe ønsket os en rigtig fiskeriminister med fuldt fokus på vores del af fødevaresektoren, det ønske er vi meget tæt på at få opfyldt med udnævnelsen af Karen Ellemann.

Medlemmerne i DPPO fangede i 2016 mere end hver anden fisk fisket af danske fiskefartøjer. Mere end 95% af disser er MSC bæredygtighedscertificerede.

Fokus på BREXIT

En meget betydelig del af de fisk som danske fiskefartøjer hvert år lander, bliver fanget i hvad der efter Brexit kan blive eksklusivt UK farvand. Statsminister, Lars Løkke Rasmussen har i forbindelse med udnævnelsen lagt vægt på Karen Ellemanns forankring i Udenrigsministeriet og den høje prioritet fiskeriet har når det gælder Brexit og danske interesser.

»Dansk fiskeri står overfor en kardinaludfordring i form af Brexit. I Karen Ellemann, har vi fået en meget erfaren minister ved roret, når danske interesser skal styres sikkert igennem forhandlingerne med UK om fremtidens fiskeri i Nordatlanten«, siger Esben Sverdrup-Jensen og understreger, at ministeren med base i Udenrigsministeriet får direkte adgang til landets dygtigste embedsværk når det gælder internationale forhandlinger.

Allerede i oktober venter afgørende EU-forhandlinger om næste års fiskekvoter i Østersøen og senere på året i december fastlægges fangstmulighederne for bl.a. sild og makrel i Nordsøen endeligt.

»Ministeren kommer ikke til at ligge på den lade side. Vi har et turbolent efterår i vente, med Brexit og med afgørende internationale forhandlinger om fiskekvoterne for næste år. Vi ser frem til hurtigst muligt at mødes med den nye fiskeriminister og introducere hende til vores verden over og under havet«, slutter Esben Sverdrup-Jensen.

Læse mere om DPPO på dppo.dk