Messen i Brussels The European Seafood Exposition (ESE) afholdes fra 24. – 26. april 2012.
Fødevarebranchen i Skotland har sat kursen mod nye eksport forretninger ved verdens største fødevaremesse for fisk og skaldyr i næste uge. Forventningerne er tårnhøje og salget fra 2010 på 14,4 millioner pund til det dobbelte resultat i 2011 på knap 30 millioner pund, satses på, som et minimum at blive mindst tangeret i 2012, trods den globale recession.
Dette understøttes af de nyeste Skotske eksporttal for den samlede fødevarebranche, som viser en stigning på knap 10% i forhold til sidste år og hvor fisk og skaldyr udgjorde hele 56% af værdien.
The European Seafood Exposition (ESE) regner med over 24.000 besøgende fra 80 forskellige lande og på den baggrund vil mange passere den Skotske udstilling, som i år vil markedsføre sig under ”a Land of Food and Drink”.
Sytten selskaber der sælger laks, hvidfisk, skaldyr, sild og makrel, udstiller på den 705 m2 store Skotske udstilling, arrangeret af The Scottish Development International (SDI). En del andre skotske firmaer udstiller selv rundt omkring i området. På standen vil et team af skotske kokke udleverer mere end 20.000 smagsprøver af fisk og skaldyr fra det bæredygtige skotske fiskeri.
En lang række af de skotske fisk udmærker sig med at have opnået MSC certificering, som sild, kuller, jomfruhummer, krabber, hummer og muslinger.