Danske aktører er på IntrafFish’s Seafood Power 100-liste

Danske aktører er på IntrafFish’s Seafood Power 100-liste

Siden 2012 har IntraFish udsendt en liste over de mest betydningsfulde og indflydelsesrige organisations- og erhvervsfolk i den globale fiskeribranche og fiskeindustri, med fokus overvejende på ledere af dette segment i den traditionelle fiske- og skaldyrsbranche.

Listen er samtidig en »Power-ranking« af ledererne i branchen, som nyder global anerkendelse. Det er ambitiøse og indflydelsesrige personer, der kan sætte sig igennem og træffe beslutninger omkring deres kerneområde, der er på listen.

Listen toppes af CEO Thirophong Chansiri fra Thailand
Han sidder i spidsen for Thai Union Group samt CEO Glenn Cooke fra det Canadiske Cooke inc. På listen har også flere danske organisations- og erhvervsfolk sneget sig ind på denne Power Ranking liste:

  • Klaus Nielsen fra Espersen, der anses som et vigtigt midt- og omdrejningspunkt i den Europæiske hvidfiskeindustri. Espersen har forvandlet en mindre regional fiskeforarbejdningsvirksomhed til én af de vigtigste leverandører i verden, med blandt andet kunder som McDonald’s.
  • Carlos Diaz fra Biomar, der trods Biomar’s størrelse, har blandet sig mellem de store fodergiganter som Skretting og Cargill, har formået at lede virksomheden ind i en føreposition med forskning og udvikling, med fokus på råmaterialernes videre vej gennem en omkostningseffektiv proces.
  • Mikel Thinghuus fra Royal Greenland, der siden 2010 har givet Royal Greenland en klar strategisk retning og slanket organisationen, så den i dag fremstår mere fokuseret på sine forretningsområder, er også med på listen.
  • Anne Mette Bæk fra Marine Ingredients Denmark (MID), er også med som en vigtig skikkelse i den globale fiskemel- og fiskeolieindustri. Hun siger til FiskerForum.dk, »Jeg er glad for at være med på listen, og det skyldes ikke mindst den internationale rolle, jeg har som formand for den globale forening for marine ingredients, IFFO.

Som direktør for MID og som nyligt udnævnt præsident for IFFO samt direktør for den Europæiske sammenslutning for fiskemel og fiskeolieprodukter, EU FishMeal, synes Anne Mette Bæk det er værd at fremhæve, at næsten alle aktører på listen har et udpræget fokus på bæredygtighed

Som direktør for MID og som nyligt udnævnt præsident for IFFO samt direktør for den Europæiske sammenslutning for fiskemel og fiskeolieprodukter, European Fishmeal, synes Anne Mette Bæk det er værd at fremhæve, at næsten alle aktører på listen har et udpræget fokus på bæredygtighed. Det siger meget om den retning, seafood industrien bevæger sig i, og er også omdrejningspunktet for udviklingen i både den globale, europæiske og danske fiskemelsindustri,« fremhæver hun til sidst.

Du kan læse hele artiklen »Seafood Power 100: The industry’s most influential Executives« her (kræver login for at læse artiklen – hvis man ikke allerede har abonnement).

Skriv et svar