Dansk rederi bestiller norsk-designet trawler hos Tyrkisk Værft

Dansk rederi bestiller norsk-designet trawler hos Tyrkisk Værft

Det er det bornholmske selskab Ocean Prawns A/S i Nexø, der netop har bestilt en ny topmoderne fabrikstrawler til rejer og hellefisk, med design af norske Skipstekniske, placeret ved det værftet Tersan Shipyard i Tyrkiet.

Ordren lyder på en »Arctic Factory Trawler«, som vil være det tredje projekt som Tersan Shipyard har underskrevet bare indenfor de seneste par måneder.

Det nye skib får en længde på samlet 82,30 meter og en bredde på 18,00 meter. Det store fartøj bliver et meget avanceret og topmoderne teknologisk vidunder af en fabrikstrawler, som vil være i stand til at fiske med er i stand til at fiske med et triple-trawl system. Skibet får udover en komplet rejefabrik også mulighed fo at forarbejde samt pakke hellefisk, med et lastrum der kan indeholde 1.200 tons.

Norske Skipsteknike har tegnet og designet skibet, der vil have plads til et mandskab ombord på 35 personer, der med yderst rummelige og komfortable opholdsrum, får god plads at boltre sig på.

Desuden er trawleren is-klassifiseret efter normerne, der gælder når der fiskes i arktiske farvande samt yderligere forberedt til effektiv trawlning i iskolde og arktiske farvande. Leveringen er planlagt til sidste kvartal i 2022.

I en kommentar til ordren fra det danske rejeselskab, siger forretningsudviklings- og marketingschef for Terzan Sakir Erdogan, »Vi er utroligt glade for, at have fået chancen for at arbejde sammen med det danske selskab Ocean Prawns A/S med dette betydningsfulde projet. Og NB-1107 vil være det første projekt, vi leverer til Danmark. Fartøjet vil være ét af verdens mest moderne fiskerfartøjer, som helt sikkert tilføjer værdi både til værftet og til Ocean Prawns A/S selv. Vi imødeser samarbejdet og glæder os til sammen at bygge et skib af både høj kvalitet og teknologisk avanceret. Et projekt hvor alle parter bidrager med al deres viden og erfaring. Så bedst mulige resultat kan opnås.«

Værftet ser frem til at leverer fartøjet, med overholdelse af budget og tidsplaner, i sidste kvartal i 2022.

Om Tersan Shipyard
Tersan er et af Tyrkiets største nybygningsværfter, der beskæftiger mere end 4.000 mennesker på to værfter, i henholdsvis Istanbul og i Yalova.

Værftet har specialiseret sig i at bygge teknologisk avancerede fartøjer til offshore og fiskeri samt andre typer skibe til en bred kreds af internationale kunder, overvejende fra Nordeuropa. Tersan værftet er en erfaren skibsbygger, der har betydelig erfaring med opbygning af LNG- og batteridrevne skibe ud over et antal niche-byggede skibe af forskellige typer og størrelser.

Skriv et svar