Dansk bjærgningsfirma trækker svensk rejetrawler fri ved Skagen

Det danskejet bugserings- og bjærgningsfirma J.A. Rederiet fra Stenderup, har nu bjærget den grundstødte svenske rejetrawler ved Skagen.

Den dramatiske forhistorie udspillede sig en søndag morgen ved 6.30 tiden, hvor trawleren Solvåg fra Glommen (Sverige) af endnu ukendte årsager, grundstødte kun 20 meter fra stranden i Skagen. I hårdt vejr og høj sø, blev situationen yderligere forværret af at 2 besætningsmedlemmer røg overbord. En af fiskerne klarede selv turen ind til stranden, mens et andet besætningsmedlem måtte bjærges med helikopter i åben sø.

Der var ingen personskade ved aktionen, som blev ledet dygtigt og erfarent fra redningsstationen i Skagen.

J.A. Rederiet bjærgede d. 17. december 2013 den grundstødte trawler ‘Solvåg’ af Glommen (Sverige), vægt ca. 150 tons. I et kort vejrhul tirsdag, lykkedes det at bringe flydekranen ‘Sanne A’, og assistancefartøjet, MPP ‘Susanne A’, fra Stenderup, i position på det lave vand, hvor der blot var 1,5 m vand agten for det nødstedte fartøj og trawleren blev efterfølgende løftet/trukket ud på dybere vand, og klargjort til transport, til Frederikshavn.

Bjærgningen er den seneste af flere lignende og vellykkede bjærgninger, foretaget af J.A. Rederiet fra Stenderup.

Den svenske trawler er efterfølgende blevet bugseret til Frederikshavn, hvor skibet vil blive hugget op.

J.A. Rederiet er et danskejet bugsering og bjærgningsfirma der har serviceret maritime kunder gennem fleksibilitet og faglighed i mere end 30 år. Firmaet råder i dag over flere slæbebåde,  flydekraner og dykkerskib.