Danmarks største trawler ankommer til Skagen

Danmarks største trawler ankommer til Skagen

Lørdag bliver en hektisk dag på Skagen Havn, efter at have afviklet det store norske HH Race og Havfisker-festivalen kommer rederiet Gitte Henning A/S Åbent Skib-arrangementet oveni. Her kommer Danmarks største fartøj »Gitte Henning« og nyeste trawlere fra rederiet, for at blive vist frem. Havnen regner med, når udsigten lyder på et fantastisk godt vejr Kristi Himmelfartsdag og henover weekenden, nærmest at få »fuldt hus« på Havnen, hvilket man også fra Havnens side har taget højde for.

Nye S349 »Gitte Henning« af Skagen, der er den sidste i rækken af rederiet Gitte Henning A/S topmoderne trawlere, anløber Skagen Havn lørdag middag, hvor S 349 »Gitte Henning« sammen med to andre af rederiets fartøjer S 47 »Lasse« og L 549 »Frida Amalie« vil afholde åbent skib lørdag den 12. maj på Toldpieren i Skagen Havn mellem kl. 13.00 og 16.00.

Det bliver en festdag for hele byen, hvor specielt den sidste nybygning »Gitte Henning«, som med imponerende 90,45 meter nu er at regne for Danmarks største pelagiske fartøj, helt sikkert vil trække folk af huse, til en oplevelse der tæller det absolut bedste som dansk fiskeri teknologisk kan præstere for øjeblikket.

Fra Rederiet Gitte Henning A/S inviterer Birthe og Henning samt Bianca og Johnni til lidt godt til ganen på kajen, mens man venter på at gå om bord.

Skagen Havns driftschef Mikal Nielsen glæder sig til Åbent Skib arrangementet og byder samtidig »Gitte Henning« velkommen til Skagen. Til FiskerForum.dk forklarer den travle driftschef, at man sideløbende med »Gitte Henning« arrangementet, afvikler det norske Helly Hansen Skagen Race, der omhandler mere end 180 tilmeldte lystfartøjer, der med start fra Åsgårdstrand i Oslofjorden og Arendal samt fra Stenungsund i Sverige sejler om kap til Skagen Havn, som de rammer Kristi Himmelfartsdag.

Sammen med afholdelsen af HavFisker-Festivalen ved auktionshallen, hvor 5 fartøjer bringer ivrige lystfiskere ud til fiskepladserne, forventer driftchefen over 100 ekstra besøgende lystfartøjer i forbindelse med arrangementerne. Det vil give ekstra trængsel i havnebassinet og driftschefen regner dog med de fleste lystsejlere igen vil forlade Havnen i løbet af lørdagen og søndagen.

Det maritime får også én med på vejen, da det norske skoleskib, fuldriggeren »Christian Radich« også vil være i Havnen indtil lørdag kl. 11.00 hvor den 73 meter lange tremastet fuldrigger igen vil forlade Toldpieren i Skagen.

Næsten samtidig ankommer S 349 »Gitte Henning« og ligger til samme sted og gør klar til Åbent Skib.

Et logistisk puslespil som Havnen i Skagen glæder sig til at løse, for alle arrangementer synes velkommen på Havnen. Det skaber ekstra liv. Den store åbne plads ved Hal 1 åbnes for ekstra 500 p-pladser, så trafikken kan afvikles forsvarligt, mens de i tusindevis af forventningsfulde gæster, løber mellem skibene og arrangementerne.

Herfra FiskerForum.dk ønsker vi også held og lykke med de nye fartøjer i fiskeriet og hele arrangementet.