Danmark og Vietnam indleder samarbejde om miljøvenlig fiskeproduktion

Danmark og Vietnam indleder samarbejde om miljøvenlig fiskeproduktion

I forbindelse med det vietnamesiske statsbesøg skriver det danske miljøministerium og de vietnamesiske ministerier for miljø og landbrug i dag under på en aftale, der skal fremme et samarbejde om at skabe et ressourceeffektivt og bæredygtigt fiskeopdræt i Vietnam, som er en af verdens største producenter af fisk og skaldyr i dambrug.
Eksport af know-how og grøn teknologi
– Jeg glæder mig til at følge effekten af den her aftale, som jeg venter mig meget af. Danske miljøteknologivirksomheder har både løsninger, erfaring og know-how på det her område, og de kan i høj grad være med til at forbedre miljøforholdene i Vietnams dambrug. Samtidig kan aftalen skabe grobund for nye job i nogle af de 22.000 grønne virksomheder i Danmark, og det er en udvikling, der ligger regeringen meget på sinde, siger miljøminister Ida Auken,

Da miljøministeren i disse dage er i Sankt Petersborg, vil det i hendes sted være udenrigsminister Villy Søvndal der fører pennen, når han sammen med den vietnamesiske landbrugsminister Cao Duc Phat skriver under på aftalen i Udenrigsministeriet senere i dag.

Road trip i Danmark
I forbindelse med statsbesøget i Danmark har vietnamesiske embedsmænd, virksomhedsejere og andre forretningsfolk været rundt i landet for at besøge forskellige virksomheder og institutioner, der arbejder med miljøteknologi og fiskeopdræt.

Turen er blandt andet gået til Nordsøparken i Hirtshals, Lundby Fiskefarm i Nibe, Aarhus Universitet og det nye udstillingshus for dansk miljø- og energiteknologi ‘House of Green’ i København. Dagen i dag står i havnens navn, hvor delegationen skal på kanalrundfart i København, så vietnameserne kan høre nærmere om, hvordan det er lykkedes at få vandet i havnen så rent, at man nu kan bade i det.

Yderligere oplysninger:
Seniorrådgiver i Miljøstyrelsen Michael Rasmussen, tlf. 72 54 45 48 / 25 52 85 77, e-mail: miras@mst.dk
Pressemedarbejder i Miljøministeriet, Lasse Perrild-Mathiasen, tlf. 91 36 58 54, e-mail: laper@mim.dk
Læs pressemeddelelsen ved at klikke på linket herunder