Dåb ved Vestværftet i Hvide Sande

Dåb ved Vestværftet i Hvide Sande

Det er den 15 meter lange rejetrawler M-33-K Pauline med hjemhavn i Kristiansund i Norge der døbes i dag

Nybygningen blev midt i november måned sidste år, søsat fra et polske værft i Gdansk, for efterfølgende at blive slæbt til Hvide Sande til aptering og endelig udrustning.

I det smukke, men lidt blæsende maj vejr, blev dåben foretaget af reder Knut Kvernens moder og hans barnebarn, som i dagens anledning havde taget hele turen fra Norge og til Vestværftet på den jyske vestkyst. Med ønsket om al mulig lykke på rejsen, sendte pigerne i familien champagne flasken afsted og med et svagt bump, knustes den mod skibssiden mens klapsalverne lød fra de forsamlede underleverandøre og værftsarbejdere, der havde alle havde taget opstilling langs kajen, for sammen med familien Kvernens, at fejre dåben.

Efterfølgende var der i maskinværkstedet dækket flot op til den traditionelle middag, som altid markere færdiggørelsen og afleveringen af en ny båd. I dag blev det den flotte rejetrawler M-33-K Pauline af Kristiansunds tur, til således at blive fejret på behørig vis, inden dens stævn udi fremtiden, skal bryde bølgerne i Nordatlanten langs den norske vestkyst.

Reder Knut Kvernen fortæller til FiskerForum, at han har slået sig sammen med svigersønnen om trawleren Pauline fra Kristiansund, som med sine længdemål, ifølge rederen, overholder norske regler for fiskeri kystnært og i skærgården samt de indre fjorde, og derfor kan gå helt ind for at fiske rejer.

Et fiskeri der dog starter op med første slæb i Kattegat, når den sprit nye rejetrawler, skal prøve grejerne af på sin jomfrutur først i næste uge.