Cyclops gør livet lettere for partrawlerne

Cyclops gør livet lettere for partrawlerne

Det franske firma Morgère har lanceret et helt nyt og innovativt overvågningssystem for trawl, kaldet Cyclops. Et system der gør det muligt for par-trawlere at optimere trawlets ydeevne og derved opnå endnu bedre resultater.

Succesfuld test og afprøvning.

Det er netop blevet testet og afprøvet af franske fiskere fra Euronor ved Boulogne-sur-Mer. Det nye Cyclops system giver par-Trawlerne evnen og muligheden til at overvåge og styre størrelsen af R03;R03;spilets åbning, mens der justeres med den optimale mængde wire, der kræves for at sikre den ønskede fiskedybde.

Cyclops systemet, der er patenteret, er udstyret med en specielt designet sfærisk stålspole, der er placeret på hver side af de to trækkende wirere, der forbinder trawlet til fartøjet.

Enkelt system til trawlsensor

Spolen er designet som en rørformet indsats på oversiden, og er beregnet til at holde en Scanmar trawlsensor eller anden type, mens den nederste del har seks fastgørelsespunkter til fastgørelse af wiren.

Det unikke design kombineret med placeringen af R03;R03;spolen på de trækkende mellemliner, gør det muligt at overvåge hele slæbet meget nøjagtigt, hvilket giver meget større kontrol med trawlet.

Cyclops har med stor succes afsluttet testsejladserne på de to franske trawlere Bressay Bank og André Leduc. Begge skibe drives af fiskeriselskabet Euronor, har fisket efter kulmule øst for Shetlandsøerne, med stor succes. Så tilfredsstillende at begge skippere har rost systemets effektivitet og funktionalitet.

Alle Morgére trawler får installeret systemet

I pressemeddelelsen, fortæller Stephane Soltane blandet andet, »Vi testede Cyklopen i november måned sidste år i Nordsøen med Morgère´s egen designer Martin Bouchard, og takket være Cyclops, var vi i stand til at forkorte længden af den R03;R03;wire vi anvendte, hvilket udover at reducerer afstanden mellem trawlene også gjorde det utroligt meget nemmere at manørere med. Vi er så tilfredse med Cyclops fra Morgère, at vi har besluttet at udstyre alle vores par-trawlere med systemet. Jeg tror Cyclops har en stor fremtid for sig

Michel Dagorn af Morgère fortæller videre: »Efter succesen med vores test, er vi glade for, at Cyclops nu er kommet i produktion og at det idag er til rådighed for fiskerflåderne over hele verden. Det er et innovativt system, der leverer reelle fordele til partrawlerne, fordi de præcist viser hvorledes trawlet opfører sig

Se artiklen her på FiskerForum.com (engelsk)