Cosmos Trawl køber Ray´s Vod- og Trawlbinderi

Cosmos Trawl køber Ray´s Vod- og Trawlbinderi

Det oplyser indehaveren Ray Kenneth Godtliebsen (63 år) til FiskerForum, at efter 25 år på Hirtshals Havn med Vod- og Trawlbinderi, har den nordjyske vodbinder valgt at sælge sin virksomhed til Cosmos Trawl, med virkning fra 1. janaur 2017.

Ingen ændringer udadtil

Fiskere og firmaer der har handlet med Ray Godtliebsen, vil ikke umiddelbart kunne mærke nogen forskel. Det er det samme velkendte vodbinderi med Ray ved roret, med samme velkvalificerede personale af vodbindere, med næsten en snes års erfaring på bagen, der fortsat udfører arbejdet. Ja selv telefonnumret og kaffen er den samme, kommer det smilende fra en tilfreds Ray.

Men sikkert er det, at der blev handlet julen over og Ray´s Vod- og Trawlbinderi nu er en del af det verdensomspændende islandske Hampidjan Group, der siden 2011 har ejet Cosmos Trawl i både Hirtshals, Skagen og Strandby. Et firma der med sit brede varesortiment og WorldWide markedsførring, kan give Ray´s et salgsmæssigt boost, og som modsvarende kan lukrere på Hirtshals firmaets faglige viden og kunnen omkring snurrevod. En produktfaglig viden som nu kan åbne markedsmuligheder i andre lande.

Historisk tilbageblik

Ray Kenneth Godliebsen trækker selv en lang erfaring indenfor specielt fremstillingen af snurrevod og hummer trawl, en udstyrsproduktion der i sin tid startede tilbage ved Frederikshavns vodbinderi, der efterfølgende flyttede til Hirtshals som Combitrawl, og som siden endte med Ray´s opstart som selvstændig vodbinder.

Ray´s Vod- og Trawlbinderi blev første gang registreret den 1. april 1985 og blev i 1992 etableret i de nuværende bygninger på Havnen i Hirtshals. Igennem årene har den flittige nordjyde oparbejdet en god og trofast kundekreds, indenfor hele spektret af udstyr og redskaber. Men fortrinsvis snurrevod og hummertrawl har slået Ray´s navn fast i fiskeribranchen, som én af få, der kan præstere snurrevod i den helt rigtige kvalitet og finish.

Specielt kystfiskere og mindre både der fortsat bedriver snurrevodsfiskeri fra blandt andet Thorup Strand eller fra Bønnerup på Djursland samt andre, har I årenes løb søgt kvalificerede hjælp ved Vodbindervej 2 i Hirtshals.

I de hvide bygninger på Vodbindervej, udtrykker Ray da også selv tilfredshed med handlen med Cosmos Trawl. For selvom der er størrelsesforskel firmaerne imellem, møder de op med hver deres ekspertise og håndværksmæssige knowhow, som supplerer virksomhederne rigtig godt. I de kommende år er det også meningen at Ray skal bistå og undervise nye snurrevodsbindere ved Cosmos Trawl i den tekniske vanskelige disciplin »Snurrevod«.

Fiskeriet er inde i en god stime for tiden og det kan mærkes på begge vodbinderes ordrebøger, der giver mere end almindelig travlhed på fabrikkerne, som tegner en lys og sikker fremtid for begge Vodbinderier i det Nordjyske.