Corona-krisen giver Royal Greenland to-cifret millionunderskud

Corona-krisen giver Royal Greenland to-cifret millionunderskud

Driftsresultatet for første halvår 2020 viser et underskud på 16 mio. DKK imod et driftsoverskud på 87 mio. kroner i 2019. Den lavere indtjening skyldes Covid-19’s påvirkning af markederne samt et presset marked for kogte og pillede rejer, skriver Roayal Greenland i en pressemeddelelse.

I samme meddelelse skriver de, at en virksomhed som Royal Greenland’s, der udelukkende eksporterer og sælger på de internationale markeder, og hvor over halvdelen af virksomhedens salg går til foodservice og til videreforarbejdning i andre fødevarevirksomheder, er Royal Greenlands resultat naturligt blevet stærkt påvirket af Covid-19 pandemien. Mange virksomheder er lukket og færre går på restauranter for at spise, hvilket betyder mindre forbrug af Royal Greenland’s kerneprodukter og dermed en mindre omsætning. Omsætningen er af den årsag faldet med 9 procent i forhold til sidste år.

Salg af trawlere har påvirket resultatet
Første halvår 2019 indeholdt en fortjeneste på 141 mio. DKK på salg af trawlerne Sisimiut og Qaqqatsiaq, mens indeværende år indeholder et tab på 15 mio. DKK på salget af et pelagisk fartøj. Inklusive disse salg er resultat før skat faldet fra 228 mio. DKK til (31) mio. DKK.

Målt på det ordinære resultat før salg af trawlere er halvårsresultatet faldet fra 87 mio. DKK sidste år til (16) mio. DKK i år.

Selskabets forventede udvikling
Som følge af Covid-19 og udviklingen på markedet for kogte og pillede rejer er det ikke muligt for virksomheden at fortsætte de tidligere års positive udvikling.

Royal Greenland har i respekt for de samfundsmæssige konsekvenser for lokalområderne prioriteret at holde fiskeri og produktion intakte, hvor medarbejderne har ydet en fortræffelig indsats under svære vilkår. Royal Greenland håber, at markedsvilkårene tillader dem at fastholde denne prioritet.

Det er afgørende, at Asien og specielt det kinesiske marked, som er Royal Greenlands største, bliver normaliseret nogenlunde i andet halvår 2020, hvor det er vigtigt, at forklare produkterne kommer fra et Covid-19 frit område, nemlig Grønland.

Det finansielle beredskab for Royal Greenland er intakt, hvor fokus er at komme styrket ud på den anden side af Covid-19 pandemien.

Hent Royal Greenlands halvårsrapport 2020 her.

Se info-filmen om Royal Greenland herunder

Skriv et svar