Coop sikre friske fisk til forbrugerne

Coop sikre friske fisk til forbrugerne

Danmarks største medlemsejet detailvirksomhed, med dagligvarebutikkerne Kvickly, SuperBrugsen, DagliBrugsen og Coop.dk samt datterselskaberne Irma AS og Fakta AS, indgår partnerskab med Thorupstrand Kystfiskerlaug, om levering af havfriske fisk til kædens forretninger.

Aftalen blev offentliggjort mandag, hvor Coop meddelte, at med indgåelsen af aftalen med Kystfiskerlauget fra Thorupstrand, er en af kædens visioner gået i opfyldelse, på området omkring friske fisk til forbrugerne. På linje med andre at Coops leverandører, som f.eks Thise Mejeri, der gennem de sidste 20 års samarbejde med dagligvaregiganten, har øget omsætningen fra 10 millioner årligt til imponerende 500 millioner. Samme potentiale har den kommende samhandel med Thorupstrand.

Coop skriver på deres hjemmeside, at værdierne matcher Coops perfekt, og kategorigruppechefen Esben Meier, ser et stort potentiale i at udvikle samarbejdet, som en del af vores Coops mad-agenda, hvor det ønskes at fremelske mange nye leverandører og skifte omkring 25 procent af sortimentet ud med nye, unikke varer.

Nordeuropas største kystlandingsplads, Thorupstrand, hvor fiskerbådene stadig trækkes på land, som i gamle dage, er et tilløbsstykke, hvor besøgende kan følge fiskeriet og aktiviteterne på nærmeste hold.

Fiskersamfundet i Thorupstrand er et andelsorganiseret fællesskab, der fremover vil sikre danskerne bæredygtigt fangede havfriske fisk. Noget der ifølge formanden for lauget, Thomas Højrup, betyder en milepæl for arbejdet med at sikre kystlandingspladsen mulighed for, hurtigt at sende Jammerbugtens velsmagende fisk ud til forretningerne og dermed Coops kunder. Aftalen vil betyde, at de første varer, allerede i år, vil komme ud til forbrugerne og at dette løbende, vil udvikle sig til at blive et af Danmarks største mærker inden for fisk, i takt med omsætningen øges.